Ashvien Jitan ziet Gods kracht uitbreken op Nederlandse Antillen: “Je kon de opwekking ruiken”

De Nederlandse evangelist Ashvien Jitan ging vanuit de gemeente GODcentre naar Sint-Maarten en Bonaire om daar het evangelie te prediken, leiders te bekrachtigen en genezingsdiensten te houden. Hij is onder de indruk wat God in de afgelopen maand heeft gedaan. “Op veel momenten was Gods heerlijkheid zo sterk, dat ik niets meer kon doen. God zelf bediende tot de mensen”, vertelt Ashvien. In dit artikel vertelt hij wat God heeft gedaan.

“In de Caraïben is er echt een beweging van God gaande. Het mooie is dat dit gewoon een stukje Nederland is. Ik ben een week naar Bonaire geweest en een week naar Sint-Maarten. In Bonaire heb ik een lokale kerk mogen dienen en ook een genezingsdienst gehouden waar tal van genezingen plaatsvonden.”

“Corona heeft flink huisgehouden in het gebied waardoor het aantal kerkgangers is gedaald. Maar tegelijkertijd was er zo’n openheid. Bij de genezingsdienst zag ik iemand genezen die drie jaar last had van reuma. Aan de andere kant van de zaal werd er een man aangeraakt door God en hij begon spontaan na jaren niet te kunnen rennen, weer te rennen door de zaal.

Tijdens een avond was het vuur van God zo sterk, dat ik niet eens meer handen op hoefde te leggen. Het vuur van God viel op de mensen.”

Sint-Maarten
Wat Ashvien in Sint-Maarten meemaakte, overtrof nóg meer zijn verwachting. “Je moet je voorstellen dat mensen jarenlang hebben gebeden. Ik zette mijn voet op de grond bij Sint-Maarten en moest denken wat ze over de Azusa Street Revival zeiden: ‘Je kon daar de opwekking ruiken.’ Hetzelfde gebeurde hier. Ik voelde hoeveel er gebeden en gevast is in dit gebied.

Tijdens een leidersmeeting sprak Ashvien over de opwekking in Wales. Tijdens deze opwekking kwamen in twee maanden tijd bijna 70.000 mensen tot bekering. Kroegen werden massaal omgeturnd tot bijbelstudie-ruimtes en de politie werd haast werkloos. Deze boodschap raakte de hele zaal en daarom stond ook bijna iedereen vooraan tijdens de oproep aan het eind van de preek. Mensen knielden en huilden en de glorie van God viel neer. “Niemand kon meer iets doen. Het mooie is dat als de glorie van God neervalt, dat God dan zelf gaat bedienen.”

Ashvien vertelt dat hij bijna elke avond de glorie van God heeft gezien. Een wonder die er voor hem uitsprong, was een vrouw die verlamd was en dagelijks eten bij haar thuis moest laten bezorgen. Die avond werd ze compleet genezen en liep ze zelfstandig naar het podium om te vertellen dat ze genezen was. Er klonk gejuich in de zaal. Een andere vrouw die heel slecht kon zien kreeg tijdens deze dienst ook haar zicht weer terug.

“Er zijn zoveel wonderen gebeurd. De mensen zijn aangeraakt door het vuur van God en ik geloof dat de Caraïben de komende jaren aan de beurt is. De velden zijn er wit om te oogsten!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen