Audrey zette stichting op om vrouwen in de watten te leggen: “We willen laten weten: God is je niet vergeten”

In 2011 zat Audrey Scharbay aan een tafeltje in een Indiaas restaurant in Sydney, Australië. Daar kreeg ze een visie van God voor stichting Het Koningshuis: een plek voor vrouwen om tot rust te komen. Een plek om liefde en acceptatie te geven. Inmiddels gaat Audrey zelfs internationaal. “We willen de vrouwen het gevoel geven: je bent zo kostbaar in de ogen van God.” 

In dit artikel vertelt ze meer over Het Koningshuis, de plannen voor evenementen in Suriname en Curaçao en hoe ze God er doorheen ziet werken.

Audrey vertelt over het ontstaan van de stichting. “Mijn man Hans en ik zijn jaren geleden naar Curaçao verhuisd om daar onze toekomst op te bouwen. Maar Hans kon niet wennen en wilde terug naar Nederland. Dat was heel moeilijk, want ik had dertig jaar in Nederland gewoond en gewerkt en we hadden alles daar afgesloten.”

Uiteindelijk koos Audrey ervoor om haar man te volgen. Ondertussen bracht ze de situatie bij God. “Ik bad: ‘Papa, ik heb mijn baan opgezegd om naar Curaçao te gaan, wat ga ik in Nederland doen?’ Ik ben ook gaan vasten. Toen kreeg ik een visioen van ‘Het Koningshuis’. Het kwam echt uit de koker van God, bedoeld als een missie, een bediening, speciaal voor vrouwen.”

Veilige plek voor vrouwen
“Het idee is om een omgeving te creëren waar vrouwen zich op hun gemak voelen en waar ze tot rust kunnen komen. Een veilige plek waar hun pijn er mag zijn, waar ruimte is om te huilen én te lachen.” De visie was duidelijk, maar Audrey vertelt hoe ze met lege zakken uit Curaçao terugkwam. “Ik dacht: hoe ga ik dat financieren?”

“Gelukkig kwamen er steeds mensen op mijn pad die een klein bedrag gaven voor bijvoorbeeld de website, of voor een logo. Sindsdien heb ik gezien hoe God steeds voor ons zorgt.” Het groeide uit tot een stichting met een bestuur.

“Ik zet de deur open voor maandelijkse bijeenkomsten. Van huisconcerten tot samen schilderen en kleien. Maar ook met elkaar Bijbelse recepten koken.”

“In het visioen is het Koningshuis een fysiek huis, maar tot nu toe is het daar nog niet van gekomen. De ontmoetingen zijn nu nog in ons eigen huis. Ik zet de deur open voor maandelijkse bijeenkomsten. Van huisconcerten tot samen schilderen en kleien. Maar ook met elkaar Bijbelse recepten koken. En vooral heel veel gesprekken voeren over zaken die écht belangrijk zijn in het leven. Er hebben heel wat tranen gevloeid en we hebben heel wat uren gebeden. Het is zo fijn en zo heilig, dat je bij Het Koningshuis je hart kunt blootleggen, zonder veroordeling. Zo vindt er genezing plaats. Hoe mooi is dat.”

Vrij van schaamte
Nadat Audrey een tijdje bezig was, kwam er een steeds sterker wordende visie om internationaal te gaan. Als eerste naar Curaçao, waar haar wortels liggen. Dat lag voor haar wel een beetje gevoelig, omdat ze daar juist vertrokken was. “We waren met hangende pootjes terug naar Nederland gekomen en God riep mij om weer terug naar Curaçao te gaan? Dat wilde ik helemaal niet.”

“God corrigeerde me en zei dat ik niet zo moest tegenstribbelen. Toen ben ik gaan gehoorzamen en heb ik Het Koningshuis ook op Curaçao opgezet. Vorig jaar maart hebben we een groot evenement ‘Vrij van schaamte’ gehouden bij de kerk Bida Nobo. Een gratis bijeenkomst met zo’n 150 vrouwen en muziek, poëzie, een lezing en getuigenis. Nog steeds praten vrouwen over die bijeenkomst. Ook dit najaar gaan we weer naar Curaçao om een driedaags evenement te brengen.”

“En deze zomer gaan we ook naar zes locaties in Suriname. Een ticket voor de missiereis naar Suriname heb ik cadeau gekregen, ik ben er stil van. We zien de noodzaak om daar heen te gaan. De economie is er erbarmelijk, ze kunnen de Bijbelse boodschap van hoop en vreugde zeker gebruiken. Ondertussen maken we muziek, schilderen we met de vrouwen en gaan we poëtisch aan de slag.”


Zoom
Inmiddels is de stichting ook verdergegaan op Zoom, waarbij er steeds een gastspreekster is. “Laatst was mijn dochter Marina er om te spreken over de kracht van woorden. Woorden die je tegen jezelf spreekt, tegen een ander en die je met God deelt. Een vrouw die ook aanhaakte, was zo geraakt dat ze even offline ging. Toen ze terugkwam, vertelde ze hoeveel het haar deed.”

“Juist omdat het zo laagdrempelig is, haken er ook mensen aan die niet gelovig zijn. Ze voelen de liefde die wij uitstralen. Dat is prachtig.”

“Bij Het Koningshuis komen we als mensen met allerlei achtergronden samen. Dat kan, omdat we een grote God dienen. We willen communiceren: God is je niet vergeten, je bent voor Hem heel kostbaar. Als ik hieraan denk, krijg ik echt kippenvel.”

“Juist omdat het zo laagdrempelig is, haken er ook mensen aan die niet gelovig zijn. Ze voelen de liefde die wij uitstralen. Dat is prachtig.”

Audrey gaat in de zomer naar Suriname om daar vrouwen in de watten te leggen. Ze zijn een crowdfunding-actie gestart om met zoveel mogelijk materiaal naar de vrouwen toe te gaan. Wil je meebouwen en hen steunen? Klik dan hier!

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen