Australische atheïst roept tot Jezus nadat hij op wonderbaarlijke wijze helikoptercrash overleefde

De Australische atheïst Dillon Beaton kwam in een levensgevaarlijke situatie terecht toen de helikopter waarin hij zat crashte. Hoewel hij het geloof ‘een sprookje’ vond, riep hij tijdens het ongeval uit naar God. “Bij dat ongeluk riep ik God, ik vroeg hem:‘ God, laat me alsjeblieft niet sterven.” Hij vertelt via Godtv hoe deze ervaring hem in contact heeft gebracht met Jezus.

Dillon Beaton diende als soldaat in Australië. Hij groeide op als lid van de katholieke kerk, maar riep zichzelf later uit tot atheïst. Hij geloofde dat God niet bestond en had medelijden met degenen die dat wel geloofden, want ze geloven “in een sprookje”. Maar Dillon begon zijn ongeloof in twijfel te trekken toen hij om God riep tijdens een helikopterongeluk. Hij en zijn partner waren in opleiding voor het vliegen met een helikopter.

“Bij dat ongeluk riep ik God, ik vroeg hem: ‘God, laat me alsjeblieft niet sterven.’”

Hij vertelt: “Bij dat ongeluk riep ik tot God, ik vroeg hem: ‘God, laat me alsjeblieft niet sterven.’ En het verwarde me een beetje, omdat ik dacht: ‘Waarom zou ik het uitroepen tot God? Ik denk niet dat hij echt is’, zei Dillon. Maar in die seconden ontving hij de hulp die hij vroeg.

“De helikopter viel en ik kwam precies in het zand terecht; propellerbladen waren overal; het was erg donker en stoffig”, herinnerde Dillon zich. Helaas heeft zijn partner het niet overleefd.

Een krachtige ontmoeting met Jezus
Dillon wist dat er iets gebeurde op die momenten dat hij inzag dat hij een Redder nodig had. Dus begon hij zijn reis om God te zoeken.

Na een paar maanden ontmoette hij een man die hem meenam naar de Hillsong Church in Brisbane, Australië. “Het was ongelooflijk. Ik ontmoette een paar christenen en kreeg een goed fundament om Jezus te leren kennen, en ook om de Bijbel te leren begrijpen”, vertelde hij.

“Een zondig leven leiden is leuk, daar wil je niets aan veranderen. Maar iets van binnen weet dat je moet veranderen.”

Sindsdien is hij verliefd geworden op zijn Verlosser en Heiland en heeft hij zijn leven aan Jezus overgegeven. “In zekere zin heb ik het gevoel dat mijn jeugd mij is ontnomen. Ik groeide niet op met de liefde van Christus, ik begreep de leringen van Jezus ook niet. Als ik van jongs af aan zou weten dat Jezus er is en van me houdt, zou een groot verschil in mijn leven hebben gemaakt ”, zei hij.

“God heeft echt de moeilijkste maatregel genomen om mij bij Hem te krijgen”, vervolgde hij. “Omdat ik niet gemakkelijk naar Hem toe wilde gaan. Een zondig leven leiden is leuk, daar wil je niets aan veranderen. Maar iets van binnen zegt je dat je moet veranderen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen