Christine Caine bij Hour of Power: “Dit is de meest geweldige tijd voor de kerk om op te staan”

De Australische spreekster Christine Caine bracht zondag een krachtige boodschap bij Hour of Power. Ze vertelde het verhaal in Handelingen van Paulus die op een schip werd vervoerd en in een zware storm belandde. Dit verhaal gebruikte ze als metafoor voor de tijd waarin we leven.

“De vergelijking die we kunnen maken met deze fysieke storm is waar wij allemaal doorheen zijn gegaan in het afgelopen jaar”, vertelt Christine waarbij ze verwijst naar de pandemie.

“Ik vraag me af of iemand dit jaar heeft gedacht: ‘God, waar bent U? Ik kan U niet zien, ik kan U niet voelen, ik kan U niet horen.’ Zo ging Paulus ook dwars door een storm. Hij zegt op een gegeven moment: ‘Onze hoop dat we gered zouden worden, was weg. We hadden de hoop opgegeven.’

Sommigen van jullie voelen je zo op dit moment: ‘Heer, waar bent U? Wat is er gebeurd? Ik ben de kluts kwijt, ik ben uit koers geraakt.’ Maar er is hoop.”

Vertrouwen
“Durf je God te vertrouwen, zelfs als je Hem niet ervaart of dichtbij merkt? Durf je te geloven dat God ons soms uit koers laat raken, zodat je juist in Zijn plan kunt bewegen? Durf je te geloven dat God je nooit in de steek heeft gelaten en je nooit alleen zal laten? Het heeft iets om te weten dat God met je is middenin de storm.”

“Paulus gaat verder en zegt dat niemand zal omkomen, alleen het schip zal stranden. Hij zegt dat er een engel aan hem verscheen van ‘de God Die ik toebehoor en Die ik aanbid.’ Prachtig vind ik dat. Dit is niet na de storm, als alles voorbij is. Paulus zegt dit middenin de storm.

God verloste hem niet uit de storm. God maakte niet dat Paulus niet voelde wat alle anderen wel voelden. Hij ging er dwars doorheen, net als de mensen om hem heen. Maar middenin die storm zegt hij: ‘Laat me je vertellen over de God Die ik aanbid. Laat me je middenin deze storm vertellen dat God goed is en dat Hij trouw is.’ ”

Aanbidden
“Kunnen wij aanbidden middenin de storm? Zelfs als we niet precies weten wat er om ons heen allemaal in de wereld gebeurt, kunnen we alsnog getuigen van de goedheid en trouw van onze God. Dit is de meest geweldige tijd op de planeet voor de kerk van Jezus Christus om op te staan en zout en licht te zijn.

Wij mogen getuigen en verklaren aan een verwarde, gebroken en lijdende wereld dat dit de God is Die wij aanbidden. Dit is de God van Wie wij houden. Dit is de God Die al onze aanbidding waard is.”

Bekijk hier de volledige preek van Christine Caine:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen