Grootste digitale uitgeverij van Europa toont solidariteit met Israël: “Als je anti-Israël bent, zoek je maar een nieuwe baan”

Bij het Duitse mediabedrijf Axel Springer werd de Israëlische vlag een week lang uitgehangen. Het bedrijf deed dit als gebaar van solidariteit met joden tegen antisemitisme. Daarop uitten verschillende werknemers klachten. De CEO van Axel Springer reageerde: “Als je anti-Israël bent, zoek je maar een nieuwe baan.”

Tijdens een bijeenkomst op donderdag voor werknemers, sprak CEO Mathias Döpfner over klachten die waren geuit over een Israëlische vlag die buiten het hoofdkantoor van het bedrijf in Berlijn hing. De vlag hing daar als teken van solidariteit met de Joodse gemeenschap en Israël. Een gebaar van solidariteit nadat er vorige maand een golf van antisemitische demonstraties plaatsvond.

Döpfner had een krachtige boodschap voor alle klagende werknemers: ze moeten op zoek naar nieuwe banen. De bijeenkomst voor de 16.000 werknemers was gericht op het behandelen van de klachten over de Israëlische vlag.

Antisemitische demonstraties
“Ik denk, en ik ben heel openhartig tegen u, dat iemand die een probleem heeft met een Israëlische vlag die hier een week wordt uitgehangen na antisemitische demonstraties, een nieuwe baan moet zoeken”, zei hij. “Na deze weken van verschrikkelijke antisemitische demonstraties, hebben we op ons hoofdkantoor naast de Europese vlag, de Duitse vlag (en) de Berlijnse vlag, gezegd dat we de Israëlische vlag een week lang uithangen als een gebaar van solidariteit. Wij accepteren dit soort agressieve antisemitische bewegingen niet.”

Hij vervolgde dat sommige werknemers zeiden dat ze niet wilden werken voor een bedrijf dat de Israëlische vlag voert. “Dat is denk ik ook een goed punt … Deze persoon past niet bij het bedrijf en haar waarden … Het is heel simpel.”

Grootste digitale uitgeverij Europa
Axel Springer, opgericht in West-Duitsland in 1946, is de grootste digitale uitgeverij in Europa en is eigenaar van Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europe en andere mediaorganisaties. Het bedrijf is ook eigenaar van de grootste advertentiewebsite van Israël, Yad2.

Op haar website vermeldt Axel Springer als een van de vijf essentiële waarden: “Wij steunen het Joodse volk en het bestaansrecht van de staat Israël.”

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen