Henk en Grace getuigen over hoe God hen riep voor zending: “Ineens stond er in onze tuin een ’te koop’-bord!”

Vanaf het begin van hun trouwen dachten Henk en Grace er al over na om zendingswerk te doen, vertellen ze bij Xpedition Glory. Hoewel ze verschillende dingen probeerden, leek het steeds niet de juiste tijd ervoor. In 2019, toen bijna alle kinderen de deur uit waren, gingen ze actief op zoek naar wat God in het seizoen dat zou komen, voor hen had.

“We merkten allebei een borrelend gevoel van binnen en dachten: zou de tijd nu komen voor ons?”, zegt Henk. Op een avond tijdens een wandeling ervoer hij dat God erover sprak om het huis te verkopen. “Ik merkte dat de Heer zei: ‘Verkoop je huis eerst, en dan zal Ik daarna laten zien hoe verder.’ ”

Grace vult aan: “Henk zei na die wandeling tegen mij: ‘Grace, volgens mij moeten we echt ons huis verkopen.’ Ik wist wel ergens dat het klopte en dat ik dat ook wilde, maar ik vond het heel spannend. Je huis verkopen is toch wel ongeveer het heftigste wat je kan doen.”

In een dagboek schreef Grace toen een gebed aan God: “Heer, als U echt wilt dat we ons huis verkopen, wilt U dan een teken geven?” Die maandagochtend zou ze op de fiets stappen om naar haar werk te gaan. Plotseling zag ze echter iets wat ze helemaal niet had verwacht. “Ik kreeg echt kippenvel, want ineens stond er in onze tuin een te koop bord.

Engel of bengel
“Het moet een engel of een bengel zijn geweest die dat bord daar heeft geplaatst, het maakt niet uit. Als het iemand was die het er voor de grap had neergezet, wist hij niet dat het precies op de goede plek was. Het was voor mij in ieder geval duidelijk dat God gesproken had.” Henk beaamt: “Toen ik dat bord zag, dat was gewoon mind blowing.”

Het echtpaar gaat op dat moment een proces in van de verkoop van hun huis. Ook doen ze al hun spullen weg. “Meteen kwam ook de vraag: wat gaan we dan nu doen?”, zegt Henk. “We waren een paar jaar geleden al eens op Lesbos geweest met ons gezin. Toen had ik al zoiets van: ik zou graag een keer willen helpen in een vluchtelingenkamp. Dan zou ik vooral voor de vrijwilligers willen zorgen, omdat ik zag dat die heel hard werkten.”

Een paar maanden na de verkoop van het huis, is Henk korte tijd op Lesbos. Daar krijgt hij de vraag of hij en Grace naar Lesbos willen komen om voor de vrijwilligers te zorgen. “Dat klikte bij mij heel duidelijk. Ik had het er met Grace over en we baden ervoor. Daarna hebben we besloten: ja, dit is wat we gaan doen.”

“We hebben echt het gevoel dat we op de plek zijn waar God ons voor gemaakt heeft.”

Drijfveer
“Op Lesbos is het grootste vluchtelingenkamp van Europa”, zegt Grace. “Als ik kijk wat God in de Bijbel zegt, zegt Hij dat Hij bij de mensen is die verbroken van hart zijn. Wanneer ik het kamp inga, zie ik veel mensen die enorm lijden en kapot zijn. Dat is voor mij een drijfveer om de liefde en de vriendelijkheid die God in mij gelegd heeft, uit te delen.”

Henk gaat verder: “We zijn ontzettend blij met wat we doen. We hebben echt het gevoel dat we op de plek zijn waar God ons voor gemaakt heeft. Het geeft ons niet het gevoel dat het iets kost. Het levert vooral op, zowel in ons eigen leven als in de levens van de mensen met wie we optrekken op Lesbos.”

Grace besluit: “Ik geloof dat God voor elk mens een bestemming heeft. Het is supermooi om te ontdekken dat je datgene aan het doen bent waar God je voor geroepen en geschapen heeft.”

Bekijk hier het getuigenis van Henk en Grace:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen