Thuiskomen bij de Vader

Ik geloof dat er in ieder mensenhart een verlangen is om te weten dat we erbij horen, dat ieder van ons een plek kan vinden die we thuis noemen. Dit roept dan een aantal vragen op: ‘wat is thuis?’ en waar is het?’

Degenen die de HEER heeft gered, zullen terugkeren. Ze zullen Zion binnengaan met gezang; eeuwige vreugde zal hun hoofden kronen. Blijdschap en vreugde zullen hen overvallen, en verdriet en zuchten zullen wegvluchten. “Ik, ja, ik ben het die u troost.” (Jesaja 51:11-12)

Door: Mark Gyde

Ik geniet van reizen, ik geniet van de hele ervaring (misschien met de uitzondering van eindeloze wachtrijen op de luchthaven). Er is de opwinding van nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, nieuw eten en een ander bed om aan te wennen.

Hoe graag ik ook van het reizen geniet, ik ben altijd blij om naar huis te gaan. Ik houd ervan om terug te gaan naar het vertrouwde en natuurlijk de mensen van wie ik hou. Het geeft mij een groot gevoel van rust en vrede om weer thuis te zijn.

Onze Vader wil dat we naar huis komen. Naar huis bij Hem, de plek waar we echt thuishoren. We zien dit heel duidelijk in het verhaal van de verloren zonen in Lukas 15. Ook zien we dit door de geschiedenis van het volk Israël. Hoe ver de mensen ook dwaalden, er was altijd een Vader die hen naar huis riep; niet alleen om ze naar huis te roepen, maar ook om een weg te openen om naar huis te komen.

Omhelzing van de Vader
We wonen misschien in een comfortabel huis en zijn tevreden met onze levensstijl. Dat kan gedeeltelijk voldoening brengen, maar het zal nooit genoeg zijn. Wat we zoeken, en wat we dringend moeten vinden, is ons thuis in de omhelzing van de Vader.

Het is een plaats van veiligheid waar we de Vader kunnen horen zeggen:  “Jij bent mijn zoon of dochter en Ik hou van je”. Een plek waar we Hem horen hem zeggen: “Je bent genoeg”. Dat is de plaats van ware tevredenheid, wanneer we weten dat ons hart is thuisgekomen.

Omdat de liefde van de Vader niet afhankelijk is van wat we wel of niet hebben gedaan, kan een ieder van ons zich omkeren en in Zijn open wachtende armen rennen. Daar ontdekken we de waarheid van wie we werkelijk zijn.

Laat me je dit nummer aanbevelen, “I Will Run“. Beluister het steeds opnieuw en laat de waarheid van de woorden doordringen in je hart. Laat de Vader je naar huis brengen.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen