Awakening Night op De Betteld: “Allemaal hebben we hetzelfde verlangen; een grote oogst van zielen in Europa”

“Gods plan is dat Europa gered zal worden. Uit Europa is ooit een grote oogst voortgekomen, we geloven dat dat nu weer kan gebeuren”, zegt Mattheus van der Steen in de aanloop naar de Awakening Night die op vrijdag 1 oktober plaatsvindt. Het zal een avond van aanbidding en gebed zijn voor Nederland en Europa. De Awakening Night is onderdeel van Awakening Europe, dat volgend jaar in Rotterdam gehouden zal worden.

“Veel Europeanen zijn open voor het evangelie. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet bid voor mensen op straat of in de supermarkt. De oogstvelden zijn rijp”, vertelt Mattheus.

100 miljoen zielen
“Vijf jaar geleden kwamen Jean-Luc Trachsel, Paul Manwaring, Heidi Baker en ik samen en kregen we heel sterk op ons hart: ‘Europe shall be saved’. We kregen een visie van God dat er 100 miljoen zielen in Europa gered zullen worden. Drie dagen lang waren we aan het bidden.

We zagen een beeld van een klok met allemaal radertjes bij elkaar. Daarbij moesten we denken aan verschillende bedieningen die samenwerken; eenheid in verscheidenheid. Voor het bereiken van 100 miljoen zielen zou iedereen nodig zijn. Niet alleen evangelisten, maar ook kerken en hun leiders.

Toen kregen we het op ons hart om internationale leiders van 30 bedieningen en organisaties bij elkaar te brengen. We hebben veel verschillen, maar we zijn het allemaal eens over één ding: God is goed. We stellen allemaal onze hoop op God.”

Oogst voor Europa
Zo ontstond de visie voor Awakening Europe en dus ook voor de Awakening Nights. “We hebben een kernteam van leiders van verschillende denominaties; leiders van pinkstergemeentes, maar ook leiders van evangelische gemeentes en van de traditionele kerk. Allemaal hebben we hetzelfde verlangen; een grote oogst van zielen zien in Europa.”

De Awakening Night vindt plaats tijdens de tiendaagse Harvest School Europe op camping de Betteld, waar we op revive.nl al eerder over berichtten. 160 studenten uit 17 landen zijn daar van 24 september tot 4 oktober bijeen om toegerust te worden om hun plek te ontdekken in de oogst voor Europa.

Bij de Awakening Night zullen de studenten van de Harvest School aanwezig zijn. Ook is de avond open voor andere bezoekers. “Als je bij de Awakening Night 160 studenten van de Harvest School hebt die in vuur en vlam staan, en daarbij nog allemaal andere mensen die bij de Awakening Night komen om te bidden voor Nederland en Europa, is dat geweldig”, zegt Mattheus. Iedereen met een kloppend hart voor Nederland die doorbraak wil zien, is welkom.”

Verandering in atmosfeer
In een tijd waarin verwarring en verdeeldheid lijkt op te komen, is de Awakening Night een krachtig initiatief. “De verdeeldheid is een afleiding van wat God wil doen in Europa”, zegt Mattheus. “Je ziet dat mensen verward zijn en zich zorgen maken. Ze weten oprecht niet hoe het verder moet. Er zijn veel discussies die mensen uit elkaar lijken te drijven.

Maar wat belangrijk is, is dat er een verandering in de atmosfeer zal komen”, zegt hij. “God wil een awakening in Europa geven en daar wil Hij jou en mij bij gebruiken. Ik geloof dat God de komende maanden een verandering in de atmosfeer in Europa wil brengen, zodat de verwarring weggaat en mensen helder kunnen nadenken. Er gaat zoveel moois gebeuren. Hoe donkerder het is, hoe sterker het licht zal schijnen.”

De Awakening Night is al bijna volgeboekt, maar je kunt je nog opgeven. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen