Barneveldse ondernemers demonstreren tegen lockdown: “Er wordt gebeden voor de persconferentie van vrijdag”

Voorafgaand aan de coronapersconferentie van aanstaande vrijdag gingen tientallen ondernemers in Barneveld de straat op om te demonstreren. Met spandoeken, muziekinstrumenten en een grote sleutel die overhandigd werd aan de burgemeester, ging men de straat op. “We werken er hard voor, dit kan niet langer duren”, zegt een van de dames die aanwezig is tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Ze vertelt: “Er wordt druk gedemonstreerd, wij kunnen niet achterblijven. Het gaat ons namelijk aan”! Een andere dame reageeert. “ik zie de persoonlijke nood van de ondernemers, mensen worden wanhopig. We moeten onze huur betalen, maar er komen geen inkomsten. Dan gaat de spaarpot heel snel legen. We zijn hier om te laten zien wat er aan de hand is.

Het Reformatorisch Dagblad merkt op dat reformatorische mensen normaal gesproken niet gewend zijn om te demonstreren. Ze reageert. “Het is ook niet echt demonsteren, het is meer een geluid laten horen aan Den Haag om hen ervan te doordringen wat er eigenlijk aan de hand is. Je kunt het meer een lawaai-actie noemen.”

Bidden

De ondernemer uit Barneveld overhandigt ook een grote sleutel met namaaksleutels eraan aan burgemeester Jan Luteijn (SGP). Die houdt ook een korte boodschap.

“We onderkennen de nood en dit steentje in de vijver brengt best wat golven. We hopen, en sommigen hier bidden, dat er vanaf vrijdag meer ruimte zal komen voor de ondernemers, waarbij natuurlijk de veiligheid gewaarborgd wordt.”

Bekijk hier de hele video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen