Bart probeerde door goed te doen dichterbij God te komen

Bart uit Monnikendam is opgegroeid in de kerk en ging naar een christelijke school. Op school werd hij vaak buitengesloten en vernederd. Dat gaf hem een laag zelfbeeld. “Ik had het gevoel dat ik de erkenning weer moest verdienen. Dat deed ik in mijn jeugd door veel uit te gaan en achter de vrouwen aan te gaan.” In de onderstaande video vertelt hij hoe God de leegte toen ging opvullen.

“Ik had in mijn jeugdjaren een beschadigd hart en ging niet meer mee naar de kerk. Ik geloofde wel nog steeds in het bestaan van God, mede door bekeringsverhalen van mijn vader. Maar ik ben zelf verbitterd geraakt over mijn verleden en mijn vroegere klasgenoten.”

“Vanaf mijn vijftiende stortte ik me geheel in het uitgaan. Ik ging veel drinken en dan ging ik meiden versieren en probeerde ik vrienden te maken. Daar zocht ik zekerheid in. Toch kwam ik in een depressie terecht.”

Schoon vegen
“Mijn vader sprak veel tot me over het geloof en nam me weer eens mee naar de kerk. Daar belandde ik in een christelijke jeugdgroep, in de hoop dat ik uit mijn dip zou komen. Maar ik stond op de drempel, ik had geen wil om echt te veranderen. Ik probeerde mezelf schoon te vegen, maar ondertussen leefde ik een goddeloos leven. Ik had ook het gevoel dat God boos op me was, dus ik staakte de zoektocht.”

“Alleen als ik diep in de problemen zat, ging ik bidden. Ik bleef veel uitgaan en zocht mijn vervulling in relaties met vrouwen. Ik wist ergens dat dit niet goed was, maar ik dacht: er zijn zoveel ergere mensen om me heen.”

Genezend
Toen Bart naar de psycholoog ging, leek dat zijn situatie te verbeteren. “Dat heeft bevrijdend en genezend gewerkt en muren om mijn hart werden afgebroken. God was daar in mijn leven al aan het werk. Van binnen was ik nog niet genezen, maar ik besefte dat ik daar Jezus voor nodig had.”

“Ineens kreeg ik een behoefte om de Bijbel te lezen. Ik las een oude kinderbijbel in een korte tijd vol passie uit. Een jaar later nodigde een vriend van mij me uit om samen een christelijke docu te kijken. Hij was ook geen christen, maar wel hongerig. Die docu legde het evangelie duidelijk uit en drong aan op een keuze.”

“Toen kreeg ik een besef dat mijn opstand tegen Gods wet me scheidde van God en ik de redding niet kon verdienen door een zo goed mogelijk persoon te zijn. Want niemand is goed genoeg. God is heilig en rechtvaardig en kan daarom geen zonde door de vingers zien.”

“Toen kreeg ik een besef dat mijn opstand tegen Gods wet me scheidde van God en ik de redding niet kon verdienen door een zo goed mogelijk persoon te zijn.”

“Alleen door in Jezus Christus te geloven en uit genade ons aan Hem te geven, ontvangen we het geschenk van eeuwig leven. De schellen vielen toen van mijn ogen. Op mijn knieën heb ik toen om vergeving gevraagd.”

Sindsdien maakt Bart ook bijzondere dingen mee met God, waaronder mooie gebedsverhoringen. Bekijk hier zijn verhaal:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen