Basketbalteam ‘Oral Roberts University’ wint op wonderlijke wijze

Ze zouden geen schijn van kans hebben, de evangelische Oral Roberts University (ORU), in hun eerste basketbalwedstrijd van het NCAA basketbal tournament, zo meldt CBN. Wonderbaarlijk genoeg kregen ze het toch voor elkaar. Voor het eerst sinds 1974 won de universiteit een wedstrijd in het tournament. Volgens de coach een resultaat van geloof.

Underdog
Ze begonnen de wedstrijd als ”underdog”, maar haalden de winst dus binnen. De hoofdcoach zei dat ondanks de 14 miljoen mensen die hadden gestemd op hun verlies, geloof en hard werken hen de overwinning bracht. ”We waren super veerkrachtig en erg taai aan het einde van de wedstrijd en ik wist dat wanneer we in de extra tijd zouden belanden, we zouden winnen.” Een resultaat van hun geloof, zo stelt de coach.

Eer aan God
Het team geeft na de overwinning in gebed God dank en aan Hem alle eer. Junior Kevin Obanor is er duidelijk in waar het begint voor hem en waar de motieven liggen. ”Ik ben Jezus Christus dankbaar dat Hij ons in deze positie heeft geplaatst. We wilden dit heel graag. Het is groter dan ons, gewoon om een erfenis achter te laten voor ORU.” De universiteit heeft als missie om leiders te ontwikkelen die zich laten sterken door de Heilige Geest.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen