Bedenk, te midden van onzekere tijden, hoe God altijd voor je heeft gezorgd

“Zo zeker als Hij je in het verleden heeft verlost, zal Hij je ook vandaag verlossen.”

Om het Loofhuttenfeest te vieren, deelt Scott Volk een krachtig woord van bemoediging voor iedereen. Hij moedigt ons aan om altijd te blijven bedenken hoe God voor ons heeft gezorgd.

We hebben allemaal in het verleden moeilijke tijden doorgemaakt en het was God die ons uit die tijd heeft verlost. Laten we op dit moment, nu we een seizoen vol onzekerheden meemaken, ons allemaal bedenken wat God eerder voor ons heeft gedaan.

“Lieve vrienden, er is iets heel belangrijks aan het bedenken hoe God in het verleden voor je heeft gezorgd”, zegt Scott. “We leven in een interessant seizoen waarin zoveel gebeurt. Er is zoveel onzekerheid en zoveel angst. Veel mensen weten niet wat de toekomst in petto heeft.”

God zorgde voor je
Vervolgens deelt hij het verhaal van David en hoe hij de reus kon verslaan. Dat was alleen maar omdat hij zich bedacht wat God eerder voor hem had gedaan. Op dat moment waarop velen angst voelden, herinnerde David zich hoe God hem verloste van de leeuw en de beer. En het was ook God die hem de overwinning op Goliath schonk!

“David vertrouwde niet op de wapenrusting die Saul hem gaf, die paste eigenlijk niet. Maar dit is wat David deed: hij bedacht zich dat God Hem eerder al had verlost van de leeuw en de beer. Dat was waardoor David deze strijd kon aangaan. En hij versloeg Goliath heldhaftig.”

De God die jou in het verleden heeft verlost, is dezelfde God die jou vandaag zal verlossen. Hij is nooit veranderd en zal nooit veranderen. Zijn liefde voor jou zal hetzelfde blijven! Wees hoopvol voor wat God in deze tijd gaat doen.

“Ik wil je aanmoedigen om de daden van de Heer te gedenken in deze dagen van onzekerheid, in deze dagen waarin angst veel mensen in de greep houdt. Laat vandaag een dag zijn waarop je de daden van de Heer gedenkt. Want zo zeker als Hij je uit het verleden heeft verlost, zal Hij je ook vandaag verlossen.”

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen