Belangengroep Privacy First uit felle kritiek op invoering vaccinatiebewijs

Belangenorganisatie Privacy First heeft grote bezwaren tegen het invoeren van een vaccinatiebewijs, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Volgens Vincent Böhre, directeur en jurist van de stichting, is het een grote inbreuk op grondrechten en mensenrechten.

Afgelopen dinsdagavond maakte minister Hugo de Jonge bekend dat het kabinet begin juni van plan is een besluit te nemen over de invoering van het bewijs. De Tweede Kamer heeft vervolgens drie weken de tijd om zich te buigen over alle aspecten van zo’n bewijs, waarmee mensen straks weer zouden kunnen reizen.

“ons voornaamste bezwaar is dat er een tweedeling in de samenleving wordt gecreëerd.”

Böhre: “Ons voornaamste bezwaar is dat er een tweedeling in de samenleving wordt gecreëerd. Dat je in de nabije toekomst als burger alleen nog maar aan het maatschappelijke leven kan deelnemen met een coronapaspoort of een gezondheidsbewijs.”

Ook geeft hij aan dat de regel volgens hem leidt tot discriminatie op basis van medische status. “Je mag niet discrimineren op welke grond dan ook,” aldus de jurist. Ook wijst hij op de risico’s van privacyschending, aangezien je mensen nooit mag dwingen om medische gegevens kenbaar te maken. Volgens hem zijn er voldoende alternatieven voorhanden, maar zijn deze nooit serieus genomen door de overheid.

Lees hier het oorspronkelijke artikel gepubliceerd door Dagblad van het Noorden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen