Ben Fitzgerald: “Laat Gods mening jou vormen, niet de mening van mensen”

“Je bent niet voor niets gemaakt naar het beeld van God. Je bent niet gemaakt om je te verontschuldigen voor de manier waarop God je heeft gemaakt.”

Ben Fitzgerald vertelt bij GOD TV dat alleen Gods mening er toe zou moeten doen in ons leven. Veel mensen proberen zich steeds aan te passen om het de mensen om niet afgekeurd te worden door de mensen om hen heen.

In een poging om het iedereen naar de zin te maken en vrede met iedereen te hebben, proberen we onszelf anders voor te doen dan we zijn. Dat kan echter nooit stand houden, omdat God wil dat je echt en oprecht bent. Hij wil dat je de persoon wordt zoals Hij je geschapen heeft.

“Geen mens heeft jou gemaakt, alleen God heeft je gemaakt”, zegt Ben. “Alleen God kan je Bron zijn. Als je er een soort pseudo grijs gebied van maakt, raak je de echte jij kwijt. Daarom voel je je niet echt als je wegloopt bij gesprekken. Dat is waarom je je zorgen maakt; vanwege die onechte persoon die je hebt gecreëerd, om ervoor te zorgen dat je overal bij past, alles goed zegt, en je met iedereen vrede hebt.

Die onechte persoon die je hebt gecreëerd, kan nooit voldoening vinden, omdat God die persoon nooit heeft gemaakt.”

Je bent gemaakt voor Hem
“God heeft je gemaakt voor Zijn glorie en niet om mensen te behagen. God wil niet dat je in afhankelijkheid leeft van de goedkeuring van iedereen om je heen. Hij wil dat je leeft naar Zijn doel voor jou.

Je bent gemaakt met een reden. God heeft je met een doel naar Zijn beeld gemaakt. Je bent niet gemaakt om je te verontschuldigen voor hoe Hij je heeft gemaakt. En je bent zeker niet gemaakt om bang te zijn en van mensen een bron te maken om uit te putten. Je bent gemaakt voor Hem.”

Ben waarschuwt ervoor dat de vijand zal proberen je te laten geloven dat je de goedkeuring van mensen nodig hebt, dat is niet waar. Je hebt alleen Gods mening nodig om je te vormen en te groeien.

“De vijand is strategisch, hij wil dat je denkt dat je ieders mening nodig hebt om gevormd te worden, maar je hebt alleen nodig te weten wat God over jou denkt.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen