Ben je van slag door alle chaos in de wereld?

Ben je ook innerlijk van slag om alle chaos om je heen? In je eigen leven, dat van je familie, je kerkelijke gemeente, de wereld? Al die dingen die je bang willen maken, al die dingen die je van het leven met Jezus af proberen te trekken?

Je kan het gewoon niet meer bijhouden, je kan het allemaal nauwelijks meer aan, je dreigt erin te verdrinken en de angst voor de toekomst heeft je te pakken? Lees dan Hebreeën 11 en kijk wat die mensen van toen hebben doorstaan met hun oog op God…

Overwonnen
Zij hebben door het geloof koninkrijken overwonnen, gerechtigheid in praktijk gebracht, beloften verkregen, muilen van leeuwen gesloten. Zij hebben de kracht van het vuur geblust, zij zijn aan de scherpte van het zwaard ontkomen, zij hebben in zwakheid kracht ontvangen, zij zijn machtig geworden in de oorlog, legers van vreemden hebben zij op de vlucht gejaagd.

“Zij zijn gestenigd, in stukken gezaagd, in verzoeking gebracht, met het zwaard ter dood gebracht.”

En weer anderen hebben spot en geselslagen verdragen, ja zelfs boeien en gevangenis. Zij zijn gestenigd, in stukken gezaagd, in verzoeking gebracht, met het zwaard ter dood gebracht. Zij hebben rondgelopen in schapenvachten en geitenvellen. Zij leden gebrek, werden verdrukt en mishandeld.

De wereld was hen niet waard. Zij dwaalden rond in afgelegen plaatsen en verbleven op bergen, in grotten en in holen in de aarde. En deze allen hebben, hoewel zij door het geloof een goed getuigenis van God gekregen hebben, de vervulling van de belofte niet verkregen, daar God met het oog op ons iets beters voorzien had, opdat zij zonder ons niet tot de volmaaktheid zouden komen.

Jezus Christus
Paulus adviseert ons in het volgende hoofdstuk, lettend op die grote menigte van getuigen alle last en zonden die ons zo gemakkelijk omringt (en te pakken neemt) af te leggen en ons oog te richten op dat betere, op de Auteur en Voleinder van ons geloof, Jezus Christus!

“Als je dat doet dan verdwijnt de chaos in je denken en emoties! Dan kom je weer op de vaste en eeuwige grond terecht”

Als je dat doet dan verdwijnt de chaos in je denken en emoties! Dan kom je weer op de vaste en eeuwige grond terecht, op de Rots van de eeuwen, onze Jezus Die, hoe dan ook regeert! Of wij dat nu geloven of niet, voelen of niet maar Hij zit aan de rechterhand van de Majesteit in de hoogste hemelen en heeft alle macht in hemel en op aarde!

Dit artikel is geschreven door evangelist Cees van Beek.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen