Ben & Jerry’s houdt op met ijsverkoop in Joodse nederzettingen

Ben & Jerry’s heeft gisteren in een bericht op hun website aangegeven te stoppen met de verkoop van Ben & Jerry’s ijs op de Westelijke Jordaanoever. Daar wonen meer dan 44.000 Israëliërs. Het is gebied dat Israël in 1967 veroverde in de Zesdaagse Oorlog, meldt het ND. In tegenstelling tot Israël zelf zien sommige landen de nederzettingen als illegaal.

Ook Ben & Jerry’s is het niet eens met de nederzettingen en laat weten “dat het niet in overeenstemming is met onze waarden om Ben & Jerry’s ijs te verkopen in de bezette Palestijnse gebieden.”

Met dit beleid buigt de ijsfabrikant voor druk van activisten die pro-Palestijns zijn. “We horen en erkennen de zorgen die onze fans en vertrouwde partners met ons delen”, laat de fabrikant op de website weten.

Overeenkomst
Ben & Jerry’s heeft een overeenkomst met een bedrijf in de nederzettingen dat het ijs voor hen produceert, maar wil deze overeenkomst aan het einde van het jaar laten aflopen. Dan zal er nog wel Ben & Jerry’s ijs verkocht worden in Israël, maar dus niet meer in de Joodse nederzettingen.

De premier van Israël, Naftali Bennett, zei dat Ben & Jerry’s hun product als anti-Israël in de markt zet en noemde het besluit ‘moreel verkeerd’. Ook zei hij dat Israël er met volle kracht tegen zal vechten, meldde de NOS.

Christenen voor Israël
Het Israëlisch-Palestijns conflict is vrij complex en er gaat veel geschiedenis aan vooraf. Christenen voor Israël heeft echter een heldere en beknopte samenvatting gemaakt van waar het nu precies om gaat. Klik hier om daar meer over te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen