Beroemde agnostische psycholoog Jordan Peterson moedigt studenten aan om in Jezus te geloven

De bekende klinisch psycholoog Dr. Jordan Peterson vertelde afgestudeerde studenten deze week dat “de waarheid van Jezus meer waar zou kunnen zijn dan wat dan ook” en moedigde hen aan om geloof te hebben.

Op Hillsdale College in Michigan deelde Dr. Jordan Peterson een opmerkelijke boodschap aan de afgestudeerden tijdens zijn ‘contraculturele’ openingstoespraak.

De auteur beschreef het seizoen na het afstuderen als op het ‘kruispunt’. Hij vertelde hen dat dit het moment is waarop men ‘een beslissing moet nemen’.

“Je gaat de ene of de andere kant op”, benadrukte Jordan. Toen waarschuwde hij voor het ontmoeten van de duivel op dit punt van het leven. Je zal met je geweten geconfronteerd worden.

Zonde
Bovendien verwees de klinisch psycholoog naar de Schrift bij het beschrijven van zonde. Jordan definieerde het als “het doel missen”. Hij legde ook het woord ‘zonde’ uit in het Hebreeuws, ‘khata’, vertaald als ‘falen’ of ‘het doel missen’.

Verder waarschuwde Jordan voor de trots van het leven, die hij beschouwde als een van de grootste obstakels waarmee mensen worden geconfronteerd. Vervolgens maakte hij een voorbeeld van Lucifers “geest van intellect”, waardoor hij God uitdaagde, wat uiteindelijk tot zijn ondergang leidde.

“Het is een symbool van hoogmoedig intellect”, merkte hij op. “En het is het trotse intellect dat zichzelf verheft tegen wat het meest correct op de hoogste plaats wordt geplaatst – God.”

Streef naar wat goed is
Daarna drong hij er bij de afgestudeerden op aan zich af te keren van trots en arrogantie en te streven naar „wat juist en goed is”.

Jordan merkte toen op dat de waarheid van Jezus “misschien meer waar zou kunnen zijn dan wat dan ook.”

Hij drong er bij hen ook op aan niet te verwaarlozen geloof te hebben, omdat het heel belangrijk is voor iemands leven. Hoewel mensen het ‘een vorm van zwakte’ zouden noemen, gelooft de psycholoog zeker dat ‘geloof een vorm van moed is’.

De auteur voegde er ook aan toe dat geloof heel nuttig kan zijn op de donkerste en meest uitdagende momenten van het leven.

Eerder kwam de dochter van Jordan Peterson ook al tot geloof. Klik hier om daar over te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen