Bij River stroomde het altaar afgelopen week elke avond vol: ‘Mensen veranderd voor de eeuwigheid’

Bij River Church in Amsterdam gaven in de afgelopen week tientallen mensen hun leven aan Jezus bij de ‘Arise and Shine-conferentie’. Daarbij werden ook vele levens bekrachtigd en getransformeerd. “Waar we naar verlangen is om dit land te zien veranderen onder de machtige hand van God”, zegt voorganger Ben Kroeske in zijn preek op vrijdagavond.

De diensten werden bezocht door mensen uit vele hoeken van Nederland en was een plek bij uitstek voor mensen om geestelijk verfrist te worden. In de diensten moedigt voorganger Ben Kroeske mensen aan om met Gods kracht te gaan en het land in te nemen voor Jezus.

De kerk blikt terug: “Het is moeilijk om in woorden uit te drukken wat een fantastische tijd we hebben gehad. We hadden zeven diensten achter elkaar en we zijn helemaal overspoeld door Gods aanwezigheid. Bovendien hebben 32 mensen tijdens de diensten hun leven aan Jezus gegeven!”

“Elke avond hadden we een geweldige groep hongerige mensen vanuit het hele land, en zelfs uit België, om door te drukken en God te zoeken! Tijdens deze week zijn mensen gered, gedoopt met de Heilige Geest, bevrijd en getransformeerd door de kracht van God. Velen hebben de roep van God gehoord en daarop gereageerd.
We geloven dat we dit jaar meer grond in zullen nemen met betrekking tot de dingen van God als ooit te voren.”

Getransformeerd leven
Eén voorbeeld van een veranderd en getransformeerd leven, beschrijft River ook. “Dit was mogelijk omdat een gemeentelid een persoon meenam die nog nooit in een kerk geweest was en daarom ook geen notie had van het christelijk geloof. Deze jongeman kwam op een avond dat de Heilige Geest machtig aan het bewegen was.

Later die week kwam hij terug en ontving Hij Jezus als Heer en redder. Toen de oproep werd gedaan riep hij de naam van de Heer aan.

Het was bijzonder om te zien dat dat hij niet alleen Jezus aannam, maar dat hij terug bleef komen en Gods kracht op tastbare wijze ervoer. Onderweg naar huis zei de jongeman dat hij zich nooit had voorgesteld dat de kerk zo krachtig kon zijn, hij dacht dat de kerk een stille plek was. Hij bleef daarom terugkomen en ervoer een beweging van de Heilige Geest!”

Foto’s: River Church

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen