Bijbellezen neemt toe in Noorwegen: “We hebben zeker een opleving meegemaakt”

In Noorwegen lezen steeds meer mensen de Bijbel. Noren besteden ook meer tijd aan het Woord van God. Dat zegt Helene Fagervik tegen de Noorse krant Dagen. “Het bijbellezen onder Noren nam toe tijdens de pandemie”, zegt Fagervik. Fagervik werkt bij de Norwegian Bible Society en is afdelingshoofd voor bijbelgebruik in Noorwegen. De organisatie voert continu activiteitenmetingen uit op hun website bibel.no. Dat meldt Christian Network Europe.

Fagervik legt uit dat een deel van de reden hiervoor kan zijn dat het Bijbelgenootschap tijdens en na de pandemie meer inhoud online heeft geplaatst, net als de rest van de samenleving. “We zetten in op de digitale golf en hebben zeker een opleving meegemaakt”.

Volgens het Bijbelgenootschap hebben in 2021 750.000 unieke gebruikers de Bijbel gelezen op bibel.no. “En daar blijven ze langer. Uit de cijfers van het afgelopen jaar blijkt dat mensen bijna een minuut langer op de website blijven dan voorheen”, zegt Fagervik.

Podcasts
Sinds augustus 2019 publiceert het Bijbelgenootschap op hun website en verschillende streaming platforms dagelijks “Dagelijkse Bijbelwoorden” waarbij ze voorlezen. “De respons was erg goed. Nu zijn het audio en podcasts die in de hele samenleving trendy zijn, dus het was belangrijk voor ons om uit te breiden naar dat gebied”, voegt Fagervik toe.

In totaal heeft het project 300.000 luisteraars gehad. Aanstaande maandag 9 mei brengt het Bijbelgenootschap aflevering nummer 1000 uit. Fagervik: “Het kost maar een paar minuten om de bijbeltekst van vandaag hardop voor te lezen, maar er wordt heel veel naar geluisterd.

Wanneer we soms wat laat waren met het plaatsen van een aflevering, kregen we feedback van luisteraars die om de aflevering vroegen”.

Jaarlijks verkoopt het Bijbelgenootschap tussen de 50.000 en 60.000 fysieke bijbels. Dit aantal is stabiel gebleven.

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen