Bijbeltekst gevonden in Bitcoin-blokje 666.666

Een gebruiker van Bitcoin heeft afgelopen week in computertaal een Bijbeltekst achtergelaten in blokje 666.666, zo schrijft het Nederlands Dagblad. Bitcoin is een digitale munteenheid. De transacties die worden gedaan met Bitcoin worden digitaal verwerkt in een lange reeks van blokjes informatie die ongewijzigd blijft, een zogeheten ‘blockchain’. Afgelopen week was deze digitale munt toe aan blokje 666.666.

Verassing
De Bitcoin groeit aanzienlijk de laatste jaren en heeft nu een waarde bereikt van een kleine 30.000 euro. De digitale munt staat bekend om haar sterke koersstijgingen en -dalingen en dat er door sommigen veel geld aan wordt verdiend. De munteenheid werkt met gecijferde blokjes en deze week was ‘block’ 666.666 dus aan de beurt. De cijfers 666 staan bekend als merkteken van het beest, zoals beschreven staat in het boek Openbaring. Een cijferreeks met een, voor christenen, zeer negatieve lading.

Een gebruiker van Bitcoin zorgde echter voor een verassing door een Bijbeltekst achter te laten. Het gaat om Romeinen 12:21 waarin staat: ‘Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.’ In plaats van de cijfers te laten voor wat ze zijn en iets kwaads te representeren, stopt deze gebruiker er dus iets in dat sterker is dan het kwaad.

Niet de eerste
Het was deze week echter niet de eerste keer dat er een boodschap in een code van Bitcoin zat verstopt. Vorig jaar werd op dezelfde manier de geboorte van een kind in de code verstopt en in 2014 een bruiloft. Daarbij schijnt het zo te zijn dat er in verschillende ‘blocks’ ook bekende citaten schuil gaan. Om te munt veilig te houden kan eenmaal verwerkte informatie niet meer gewijzigd worden. De Bijbeltekst zal dus nooit meer verdwijnen uit ‘block’ 666.666.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen