Bijzonder weekend

Wat maakt dit weekend bijzonder? Waar moeten wij ons dit weekend op richten? Zijn het de mondkapjes die op moeten in de supermarkt? Zijn het de beperkingen voor ongevaccineerden? Of ligt de focus op de polarisatie die toeneemt?

David geeft ons antwoord. “Steeds houd ik de Heer voor ogen. Met Hem aan mijn zijde wankel ik niet”. Psalm 16:8
We richten ons op God en houden Hem telkens weer voor ogen. Want met Hem zullen wij niet wankelen.

Maar er is meer deze vrijdag. Op vrijdag begint de nieuwe maan. In Gods kalender betekent dat de eerste dag van een nieuwe maand. Dat betekent een nieuw begin, een nieuwe kans, een nieuwe start! En bovenal betekent het feest! Kijk maar in de Bijbel hoeveel verhalen plaatsvonden op de eerste dag van de nieuwe maand. En wat voor feestmaal er dan werd aangericht!

Feest vieren
Laten we vandaag feest vieren. Maar niet zomaar een feest. Het is immers ook sabbat, het allereerste feest dat God instelde in Genesis. Het feest om de rust in te gaan van God. Is er iets mooiers dan dat? Laten wij vandaag de kaarsen aansteken, het brood en de wijn op tafel zetten en een feestmaal aanrichten. Om samen met onze geliefden te vieren, ons te verheugen en samen de rust van God in te gaan.

Dat doet me denken aan Psalm 23 waar David het zo mooi beschrijft: “U nodigt mij aan tafel voor het oog van mijn vijand”. Vandaag is een perfecte dag om samen aan de tafel van de Heer te gaan. Ons op Hem te richten en op Hem te vertrouwen. We vrezen immers geen gevaar want Hij is bij ons! En Hij heeft het laatste woord. Wat brengt dat een rust. Hij heeft de wereld in zijn hand. Hij verlangt naar ons. We mogen in Zijn aanwezigheid zijn en dan wordt het weer stil van binnen.

David kende als geen ander onrust en verdeeldheid in de maatschappij. Zijn vijanden waren niet mis en zijn zorgen waren groot. Maar hij blijft belijden en uitroepen:
“De Heer doet de plannen van volken teniet
Hij verijdelt wat naties beramen
Maar het plan van de Heer houdt eeuwig stand
Wat Hij beraamt blijft van geslacht tot geslacht”. Psalm 33:10

Fijn weekend!

Voor meer informatie over Gods feesten en kalender of handleiding om de sabbat te vieren zie www.mannavoorelkedag.nl

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen