Bikker (CU) vraagt het kabinet om wet die kerken tijdelijk zou kunnen sluiten in te trekken

CU-Kamerlid Mirjam Bikker vind het voor de hand liggen dat het wetsvoorstel dat burgemeesters de mogelijkheid biedt bedrijven, kerken of moskeeën voor tien dagen te sluiten in te trekken, nu de besmettingscijfers met Covid-19 teruglopen. Dit gaf ze aan in het Kamerdebat over het coronabeleid van donderdag 3 juni, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

“Ik vraag me af of je kerken, die enorm hun best hebben gedaan om besmettingen te voorkomen, onder deze wet moet scharen.”

Met name het betrekken van kerken en moskeeën omschrijft Bikker als pittig: “Dat raakt aan allerlei grondrechten.” Ze geeft aan het begrijpelijk te vinden dat de overheid deze opties heeft wanneer de besmettingscijfers verontrustend zijn, maar voegt eraan toe: “Ik vroeg me ook in die situatie af of je kerken, die enorm hun best hebben gedaan en nog steeds doen om besmettingen te voorkomen, onder deze wet moest scharen.”

Ook verwijst ze naar de avondklok, die al geschrapt is vanwege de verregaande ingrepen in het maatschappelijke leven. Om diezelfde reden ziet Bikker deze wet niet meer als proportioneel.

Minister de Jonge

Minister Hugo de Jonge van volksgezondheid is van mening dat het niet aan de ministers maar de Tweede Kamer zelf is om te besluiten of er afgezien moet worden van het wetsvoorstel.

Lees hier het oorspronkelijke artikel

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen