Bill Johnson: “Mensen waarderen zet Gods heerlijkheid vrij in de atmosfeer”

“Elke daad van gehoorzaamheid zet een mate van Gods glorie vrij.”

“Het respecteren van elke persoon die we tegenkomen, zet Gods glorie in de atmosfeer vrij.” Dat zegt Bill Johnson, senior voorganger van Bethel Church in Redding, Californië. Hij moedigt iedereen aan om aan elke persoon die je ontmoet, een blijk van waardering te geven.

Hij spoort ons aan om niet alleen de mensen te waarderen die we leuk vinden of die hetzelfde geloof hebben als wij, maar om elke persoon te waarderen. Ongeacht wie hij of zij is of waar hij of zij in gelooft.

“Er is iets met het waarderen van de persoon in je buurt en het geven van een blijk van waardering aan elke persoon die je tegenkomt.”

Waardeer elk mens
“Laten we de waarheid vieren dat God elke persoon in Zijn evenbeeld heeft gemaakt. Als we mensen eren, gebeuren er zeker wonderen! Onze gehoorzaamheid kan Gods glorie in de atmosfeer vrijzetten.

Er was een wonder dat Gods aanwezigheid vrijzette, een wonder dat feitelijk de gemanifesteerde aanwezigheid van God, Zijn heerlijkheid, openbaarde. Ik geloof dat elke daad van gehoorzaamheid een mate van glorie in de atmosfeer vrijzet.”

Kleine opofferingen
“Het hoeft geen grote en buitengewone daad te zijn. Onze kleine daden van vriendelijkheid kunnen Gods glorie al vrijzetten”, zegt Bill Johnson. “Onze simpele opofferingen voor een persoon kunnen al een enorm verschil maken in het leven van die ander. Het enige wat we hoeven doen, is simpelweg elke keer net even buiten onze comfortzone stappen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld twee minuten langer in het restaurant blijven om de serveerster in de ogen te kijken om onze dank en waardering naar haar uit te spreken voor de service en haar een royale fooi te geven. Op die manier communiceren we hoe we zo iemand als persoon waarderen. Die ene kleine daad zet Gods glorie al vrij in de atmosfeer.”

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen