Billy Graham Rapid Response team en andere christelijke groepen brengen troost aan radeloze families van 150 vermisten bij instorting flat Florida

Na het instorten van de flat van twaalf verdiepingen in Miami Florida donderdagavond, zetten reddingsploegen hun zoektocht naar overlevenden nog steeds voort. Ondertussen helpen traumatherapeuten van het Billy Graham Rapid Response Team en andere christelijke groepen de families van de 150 vermiste en negen omgekomen mensen. Dit meldt The Christian Post.

Het vijfde lichaam werd zaterdag uit het puin gehaald in de Champlain Towers South Condo in Surfside bij Miami, meldt de Miami Herald. Onder de vermisten zijn een gepensioneerde leraar uit Miami en zijn vrouw, orthodoxe joden uit Rusland, de zus van de first lady van Paraguay en vele anderen uit Zuid-Amerika en Israël, meldt CBN News.

Er worden tragische verhalen van overlevenden gerapporteerd. Zo redden reddingswerkers een kind van wie de ouders waarschijnlijk dood zijn. Ook redden ze een moeder en kind, waarbij ze een been van de moeder moesten amputeren om haar uit het puin te halen.

Emotionele en geestelijke zorg
Terwijl de gemeenschap worstelt met de tragedie, zijn de voor crisis getrainde pastors van het BG-RRT (Billy Graham Rapid Response team) in het gebied “om emotionele en geestelijke zorg te bieden aan eerstehulpverleners en de diepbedroefde gemeenschap”, zei de organisatie.

“Onze voor crisis getrainde pastors zijn beschikbaar om te luisteren. We willen dat allen die getroffen zijn – inclusief de eerstehulpverleners die deel uitmaken van de zoek- en reddingsinspanningen – weten dat God nog steeds van hen houdt en om hen geeft, zelfs te midden van zoveel pijn en verdriet”, citeerde een CBN News assistent directeur Josh Holland van BG-RRT.

“Reddingswerkers riskeren hun eigen leven door ondergronds te werken. Sommigen worden geraakt door vallend puin”, schreef Franklin Graham op Facebook. “Laten we deze werkers in gebed opdragen en God vragen om hen te helpen en te beschermen. Bid ook voor elke vermiste persoon en voor hun familieleden die op nieuws wachten. Deze ramp heeft zoveel mensen verwoest.”

Graham citeerde Psalm 46:2: “God is ons een toevlucht en kracht; Hij is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden.”

Donaties
Religieuze organisaties, zoals een synagoge in Skylake, vragen om donaties om de families van de getroffenen te helpen. Tot nu toe heeft hun online donatiefonds meer dan 728.000 dollar opgehaald.

Katholieke geestelijken in Miami hebben gezegd dat ze een mis zullen houden voor iedereen die getroffen is door de ramp.

Er is een herenigingscentrum opgezet in het Grand Beach Hotel Surfside. Dat is ongeveer zes blokken van de gedeeltelijk ingestorte toren, waar families wachten op nieuws over hun dierbaren.

Gebed
Op zaterdagochtend arriveerden 16 leden van de christelijke organisatie Legendarios uit Zuid-Florida in het centrum met donuts en drankjes voor de families en politieagenten. Ze vormden ook een gebedskring buiten het hotel. Vervolgens baden ze samen met de agenten, voordat ze naar de plaats van de instorting liepen.

“De gemeenschap is op een geweldige manier bij elkaar gekomen. We wilden er alleen nog het gebed aan toevoegen’, zei Mauricio Jaramillo, een lid van Legendarios. “We hebben met een paar mensen gesproken over wat er aan de hand is. Er zijn veel vragen. Mensen willen antwoorden en we zijn hier om te bidden.”

Behoeften
Lokale kerken en de Sjoel van Bal Harbour, een synagoge met tenminste 13 vermiste leden, zamelen donaties in om zo nodig rechtstreeks onder de slachtoffers en families te verspreiden. Hun online inzamelingsactie haalde begin zondag bijna één miljoen dollar op.

“Deze tragedie heeft de gemeenschap in Miami tot op het bot geschud … Onze hoop was gevestigd op het vinden van de nog vermiste personen, maar die mogelijkheid wordt steeds kleiner. Naarmate het nieuws zich blijft ontwikkelen, is het duidelijk geworden dat de behoeften van de gemeenschap groeien. Terwijl de opsporings- en reddingsinspanningen doorgaan, moeten we onze inspanningen voortzetten om financiële steun voor de getroffenen in te zamelen.”

Ondertussen merkten stadsambtenaren op dat een rapport uit 2018 over de Champlain Towers aantoont dat een ingenieur een “grote fout” had opgemerkt. Die fout gaat terug tot de oorsprong van het gebouw. Een gebrek aan goede riolering op het zwembaddek had “grote structurele schade” veroorzaakt, zo meldt The Herald.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen