Brief van kerken aan minister: “We stellen onze gebouwen beschikbaar voor coronahulp”

De christelijke beweging #Nietalleen, opgezet door Tiemen Westerduin, – vertegenwoordigd door tientallen organisaties en kerken – heeft minister Grapperhaus een brief gestuurd met de vraag hoe ze hem kunnen helpen bij de strijd tegen gevolgen van de coronacrisis.

“Vele van onze gebouwen mogen gebruikt worden en als we een beroep doen op de mensen in onze achterban weten we dat zij bereid zijn belangeloos te doen wat nodig is”, zegt staat er in de brief, namens Jurjen de Groot (PKN), Tiemen Westerduin (#nietalleen) en Arjan Lock (Evangelische Omroep).

“We zijn geraakt door Gods liefde,” schrijven de organisaties. “We willen niet dat ook maar iemand in ons land – of die nu gelovig, anders gelovig of niet gelovig is – in eenzaamheid en zonder naastenliefde door deze zware tijd zou moeten gaan.”

Aanbod
De brief doet een concreet aanbod aan de minister: “We zijn beschikbaar in alle steden, alle dorpen en alle wijken in het hele land. Vele van onze gebouwen mogen gebruikt worden en als we een beroep doen op de mensen in onze achterban weten we dat zij bereid zijn belangeloos te doen wat nodig is.”

“We zijn beschikbaar in alle steden, alle dorpen en alle wijken in het hele land.”

Daarnaast sluit de brief af met enkele vragen aan de minister op welke wijze hij het liefst hulp wil ontvangen.

Dinsdagavond lichtte CU-leider Gert-Jan Segers bij het programma Op1 al wat van deze plannen toe. Bekijk hieronder het fragment:

Niet alleen

Is het toch vooral een charme-offensief? Vroegen ze me gisteravond aan tafel bij Op1, waar ik vertelde over de open brief van veel kerken in Nederland om te helpen tijdens deze coronacrisis. Nee, dat is het niet. De brief en het initiatief van #Nietalleen laat juist iets zien van waar het hart van de kerken klopt, dat we in navolging van Christus de ander willen dienen. Juist in deze tijd willen we hoop brengen zodat iedereen kan ervaren: ik hoef het niet alleen te doen.

Posted by Gert-Jan Segers on Tuesday, October 20, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen