Broers Edward en Chris koppelen Alpha cursus aan openluchtdiensten: ‘Veel honger naar God in Hulshorst’

Edward en Chris van der Weerd zijn in het najaar van 2020 begonnen met een serie openluchtdiensten omdat er weinig aanbod was voor christenen. Echter zorgde dat ervoor dat ze ook zelf in vuur en vlam zijn komen te staan. “We zijn in die periode heel vurig geworden.” In dit artikel vertelt Edward over de komende openluchtdienst op 11 april en de Alpha cursus die ze daarbij gaan geven.

“Sinds de openluchtdiensten ontdekten we dat we mensen in onze eigen contactenkring die niet gelovig zijn heel makkelijk konden betrekken. Ze helpen mee met de praktische uitvoerigng en blijven op die manier hangen. Ondertussen worden ze heel enthousiast van de gave dingen die we opzetten.”

“Daardoor hebben we besloten om, naast onze openluchtdienst op 11 april, ook een Alpha cursus te starten voor mensen die nog niet vaak van het evangelie hebben gehoord. Die begint halverwege april.” Er zijn al veel gegadigden. 

Super enthousiast
De komende openluchtdienst wordt ook weer bijzonder. “We hebben aanbidding van Loft Worship, en deze keer zal ik zelf een boodschap delen. Daar word ik super enthousiast van. We hebben een mooie, toegankelijke poster gemaakt die nu in Hulshorst hangt.”

“Tijdens de dienst zal het simpele evangelie centraal staan. Het werk dat Jezus voor ons heeft gedaan, dat moet de wereld horen. We hebben – naast mensen die speciaal voor Loft Worship komen – waarschijnlijk weer veel mensen uit de regio die komen en God nog nooit van dichtbij ontmoet hebben. Veel mensen kennen ons, we zijn als broers bekend en berucht in de regio”, lacht Edward.

Voor de lange termijn heeft Edward al veel plannen, maar hij probeert bij de dag te leven. “Onze volgende stap is om de Alpha cursus vol te krijgen, dan zien we vanuit daar wel weer verder. Het mooie is dat we ook echt een hart hebben gekregen voor onze regio. Lokaal ontstaan er connecties die er vroeger niet waren. Dat is tof.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen