Burgemeester New Orleans straft Lauren Daigle voor aanbidding bij ‘Let Us Worship’: geen deelname aan Oudejaarsavondshow

De met een Grammy bekroonde christelijke artiest Lauren Daigle is aangevallen door de burgemeester van New Orleans voor haar recentelijke deelname aan de “Let Us Worship” -rally in New Orleans, geleid door aanbiddingsleider Sean Feucht. De burgemeester wil dat ze ‘niet beloond wordt’ met een nationaal optreden op 31 december vanaf het Jackson Square in New Orleans. Volgens Christian Post zou ze zelfs definitief van de lijst geschrapt zijn.

Op 31 december zou Daigle live optreden vanaf het Jackson Square in New Orleans als onderdeel van ABC’s Dick Clark’s Rockin ‘New Year’s Eve.

Maar de democratische burgemeester van New Orleans, LaToya Cantrell, stuurde een brief naar leidinggevenden van Dick Clark Productions waarin ze aangaf dat Daigle ‘niet kan en mag worden beloond met nationale media-aandacht en een publieke schijnwerper, omdat ze vorige maand deelnam aan het Live-even Let Us Worship.

“Ze heeft onze mensen kwaad gedaan, ze heeft het leven van onze bewoners op het spel gezet en ze heeft onze eerstehulpverleners op een gewetenloze manier belast – midden in een volksgezondheidscrisis”, luidt de brief. “Dit is niet wie we zijn, en het kan haar niet worden toegestaan ​​om New Orleans te vertegenwoordigen, de mensen die ze opzettelijk in gevaar heeft gebracht.”

Cantrell verklaarde dat Daigle uit de line-up van artiesten moest worden verwijderd. Inmiddels zou dat zijn gebeurd.

Kritiek
De actie van de burgemeester zorgde desondanks voor veel kritiek. De luitenant-gouverneur van Louisiana – de staat waarin New Orleans ligt -, Billy Nungesser is het er niet mee eens. Hij vertelde in een interview dat de hele kwestie een misverstand was. Daigle, die in het gebied woont, reed op haar fiets in de buurt van de ‘Franse wijk’ en kwam toevallig bij de aanbiddingsbijeenkomst. Iemand in de menigte herkende haar en vroeg haar een lied te zingen.

“Onze grote kans om Louisiana en New Orleans te promoten … wordt nu onder het tapijt geveegd door een hatelijke, gemene, ongelooflijke daad van de burgemeester. Ik heb er geen woorden voor”, zegt hij in een reactie.

Daarnaast stuurde Louisiana procureur-generaal Jeff Landry Daigle maandag een brief waarin hij verklaarde dat hij “geschokt en ontzet” was door het gedrag van Cantrell. Landry steunde de zangeres en was het ermee eens dat Daigle tijdens het passeren deelnam aan het aanbiddingsevent Let Us Worship. “Uw rechten om te protesteren en te aanbidden zijn verankerd in het Eerste Amendement. Ik beloof alles te doen wat in mijn macht ligt om hen te beschermen”, schreef Landry.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen