Californië heft COVID-beperkingen op bij kerkbijeenkomsten

Californië heeft eindelijk de COVID-beperkingen in de gebedshuizen opgeheven. Maandag heeft de staat dit doorgevoerd in wetgeving, na meerdere uitspraken van het Hooggerechtshof.

Op de officiële website van de staat legden ze niet langer verplichte beperkingen op, maar ‘raadden ze ze sterk aan’. “‘Als reactie op recente gerechtelijke uitspraken zijn met onmiddellijke ingang locatie- en capaciteitslimieten op plaatsen van aanbidding niet meer verplicht”, verklaarden ze. “Maar ze worden sterk aanbevolen.”

Het Center for American Liberty prees de reactie van de staat. De groep was namens de kerken zeer actief in het verzet tegen de gouverneur van Californië, Gavin Newsom.

Harmeet K. Dhillon, de oprichter van het centrum, zei: “Gouverneur Newsom had dit al lang geleden moeten doen. Al meer dan een jaar richt de staat Californië zich op de geloofsgemeenschap door een discriminerende behandeling die hun fundamentele recht op aanbidding ontneemt.​”

Samenkomsten binnen
Veel kerken en geloofsleiders verenigden zich om tegen het Californische verbod op samenkomsten binnen in te gaan. Een daarvan is Sean Feucht. Zijn “Let Us Worship” -beweging begon als een vreedzaam protest tegen de, in zijn ogen ‘discriminerende bevelen’, van de staat.

Ondertussen is de Liberty Counsel vastbesloten om haar zaak in het ‘Negende Circuit’ te vervolgen, zodat een dergelijk verbod niet opnieuw zal plaatsvinden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen