Canadese voorganger Tim Stephens opnieuw gearresteerd

De Canadese voorganger Tim Stephens is gisteren voor de tweede keer gearresteerd, zo blijkt uit een bericht op de Facebook-pagina van de kerk in Calgary, Canada. De nieuwsbrief van de gemeente vermeldt het volgende:

‘Wederom werd onze broeder en voorganger, Tim, begin van de middag gearresteerd. Ze (de politie – red.) belden hem vandaag en zeiden dat ze met een overeenkomst zouden komen. Toen ze later bij zijn huis kwamen, kon pastor Tim de eisen die de overeenkomst bevatte niet ondertekenen en volgens de Schrift trouw blijven aan zijn geweten, dus plaatsten ze hem onder arrest.

Het is een schok en een grote pijn dat onze broeder in Christus voor de tweede keer wordt weggenomen. Ik ben bedroefd over de daden van de machthebbers in dit land, maar ik ben ervan overtuigd dat God de hoogste rechtbank heeft en zijn volk zal rechtvaardigen en zijn vijanden zal veroordelen.’

Mei
Stephens werd eerder in mei gearresteerd na een dienst wegens het overtreden van coronaregels. De aanklachten werden later ingetrokken. Kortgeleden sloot het provinciebestuur het gebouw van de kerk en verving de sloten. De gemeenteleden hielden daarop vorige week zondag een dienst op een onbekende plek in een veld. Daar bleef Stephens het woord van God verkondigen.

In hun nieuwsbrief vraagt de kerk mensen te bidden voor de voorganger en zijn gezin:

‘Bid alstublieft en blijf bidden voor Tim, zijn kracht in de Heer, getuigenis voor Christus en vervroegde vrijlating. Bid ook voor Raquel en de kinderen en voor hun troost in Christus gedurende deze tijd. En laten we bidden dat, ondanks wat de mens voor het kwade bedoeld, God het ten goede zal gebruiken, naast de bevordering van het evangelie en de groei van Christus’ kerk.’

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen