Canadese voorganger voor het gerecht vanwege schenden coronamaatregelen

Er is een proefdatum vastgesteld voor de predikant uit Alberta die wordt beschuldigd van het overtreden van bevelen voor de volksgezondheid. James Coates van de GraceLife Church zal vanaf 3 mei drie dagen lang worden berecht, zo valt te lezen op de Canadese nieuwssite CBC.

Coates werd vorige week gearresteerd toen hij kerkdiensten bleef houden die volgens de politie de COVID-19-beperkingen schonden. Het ging o.a. om het niet houden van voldoende afstand en het weigeren te dragen van mondkapjes. Coates heeft de gezondheidsbeperkingen van de provincie in zijn preken behandeld en zijn gemeente verteld dat regeringen bestaan ​​als instrumenten van God en dat er onbelemmerde vrijheid van aanbidding moet zijn.

‘De overheid gedraagt zich crimineel’

Ongeveer 10 supporters protesteerden buiten het gerechtsgebouw. De demonstranten drongen er bij premier Jason Kenney op aan de COVID-19-maatregelen op te heffen en de voorganger vrij te laten.

“we bidden dat kerken zullen openen, dat kerken opstaan en zeggen dat dit niet juist is”

“Onze regeringsautoriteiten handelen crimineel en dit alles is in strijd met onze grondwettelijke rechten en vrijheden”, zegt Jasmine Tucker, die al 10 jaar naar de GraceLife Church gaat en sinds de arrestatie van Coates nog steeds naar de kerk gaat.

“We zijn kapot van wat er is gebeurd. We hebben het recht om naar de kerk te gaan en God te aanbidden op de manier die God ons zegt. We bidden dat kerken zullen openen, dat kerken opstaan ​​en zeggen dat dit niet juist is.”

Hoewel er vele steunbetuigingen zijn geweest, denken sommige christelijke leiders er anders over. Eerder deze maand riepen enkele van hen de GraceLife Church op om de COVID-19-regels te volgen. Eerwaarde Scott Sharman van het Anglicaanse bisdom Edmonton zei dat mensen soms hun gepraat over rechten terzijde moeten schuiven als het in het voordeel van anderen is.

Het hele artikel lees je hier: https://www.cbc.ca/news/canada/edmonton/gracelife-pastor-alberta-covid-court-1.5925745

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen