Carlton ontmoette God op straat na leven in occultisme: “Ik voelde Gods olie op mijn hoofd stromen”

“Van kleins af aan nam mijn moeder mij mee naar de kerk en ging ik naar zondagsschool. Echter vond ik het veel leuker om bij de volwassenen te blijven want daar zag ik de pastor bidden voor mensen en de Heilige Geest krachtig aan het werk. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd geloofd in Jezus en wist ik dat Hij de Zoon van God is die voor mij aan het kruis ging en als overwinnaar opgestaan is uit de dood.” 

In dit artikel vertelt Carlton Merselina hoe hij desondanks in een leven van occultisme terechtkwam en hoe God hem daaruit haalde. Het

Vanaf mijn twaalfde jaar had ik geen belangstelling meer voor de kerk en wilde ik niet meer mee met mijn moeder. Ik ging de straat op en kwam vroeg in aanraking met softdrugs en alcohol. Later zat ik ook in de criminaliteit en kwam ik regelmatig in aanraking met de politie. Ik heb een aantal keren in jeugddetentie gezeten en ging zelfs drugsdealen. Dat was easy money, maar niet zonder risico. Het leven van de straat kan echt wreed zijn. Ik had een vrij losbandig leven met weinig restricties.

Maar met alle vrijheid die ik had en alles wat ik gedaan heb was er toch een leegte in mij die niet verzadigd kon worden. Dus ging ik het zoeken in spiritualiteit. Ik werd heel erg geïnteresseerd in het lezen van aura´s, mediums, communiceren met de doden, geesten zien, telekinese en dat soort dingen. Elke dag zat ik achter mijn computer op websites en keek ik YouTube-video’s om alles te lezen over geesten en het paranormale. Ik probeerde alles uit wat ik las om als het ware mijn paranormale gaven of vermogens te ontketenen. 

Geest
Op een dag was ik mijn tanden aan het poetsen en zag ik in mijn ooghoek een geest naar mij staren. Ik keek naar hem en plotseling was hij weg. Dat was het begin van een reeks van manifestaties van geestelijke verschijningen in mijn leven. Wanneer ik alleen was in mijn huiskamer gingen mijn nekharen rechtovereind staan en voelde ik een sterke aanwezigheid, een energieveld die mijn binnenste vervulde met angst.

Het werd zo erg dat ik zwarte schaduwfiguren zag in huis. Ik kon ze zien, horen en voelen. Een keer lag ik in bed. Mijn deur stond open en ik keek in de gang. Opeens zag ik iemand vanaf mijn moeders kamer om het hoekje staan gluren. Ik schrok en deed mijn deur dicht. Toen hoorde ik mijn moeder zingen op de gang terwijl ik wist dat het niet mijn moeder was! Plotseling kwam er een sterk energieveld mijn kamer in en kreeg ik een keiharde stroomstoot, mijn rug kwam letterlijk van mijn bed af. Bijna elke dag lag ik in bed te zweten en werd ik regelmatig in mijn rug geduwd en ik rolde bijna mijn bed uit.

Drugsgebruikers
Hierdoor durfde ik ‘s-nachts niet alleen te blijven en ging ik middernacht de straat op en bevond ik mij tussen drugsgebruikers want die zijn altijd de hele nacht op. Ik had gezelschap nodig. Ik had contact met een medium via de sms. Volgens haar was het een overleden dierbare die nog geen afscheid genomen had. Ik wist toen niet beter, maar nu weet ik het wel: het waren demonen!

“Hij zat onder de tattoos en stond in vuur en vlam voor Jezus. Hij deelde met mij zijn getuigenis en sprak profetisch in mijn leven.”

Op het platform partypeeps was ik in aanraking gekomen met een jongen uit Eindhoven. Hij zat onder de tattoos en stond in vuur en vlam voor Jezus. Hij deelde met mij zijn getuigenis en sprak profetisch in mijn leven. Ik vertelde hem ook over mijn ervaringen. Hij zei direct ´dit is van de duivel´. Meteen ging er een lampje branden bij mij en dacht ik ´inderdaad dit is niet van God´. 

God zoeken
En toen begon ik God te zoeken. Ondanks dat ik vroeger naar de kerk ging en in Jezus geloofde, had ik al die tijd niet eens één keer aan Jezus gedacht. Nu deed ik dat wel. Ik ging proberen te bidden in mijn slaapkamer. Wat een strijd was dat. Na elk woord dat ik naar God uitte ervoer ik een hevig verzet en namen de demonische activiteiten toe. Dus ik hield op met bidden. Die zelfde dag of een dag erna zat ik weer achter de computer en hoorde ik mijn computer geluid maken. Een geluid dat je hoort als je aan het bellen bent, vlakbij de computer of de radio. Ik zag het licht op het beeldscherm van mijn telefoon uitgaan. Binnen enkele minuten werd ik gebeld door een bekende. Volgens hem had ik hem gebeld maar ik had zijn telefoonnummer niet eens en ik had niemand gebeld! Het was weer zo een geestelijke activiteit. 

Die nacht had ik een droom. Iemand zat tegenover mij en beval mij om een keuze voor hem te maken. Die meneer had deftige kleding aan en zag er heel rijk uit. Ik antwoordde: ´Nee! Ik kies voor Jezus!´ Die meneer werd woedend en pakte mij bij mijn kraag en gooide mij op de grond en zei nogmaals: ´Kies voor mij!´ Ik zei: ‘Ik kies voor Jezus ik ga niet naar de hel met jou!´ Toen ik wakker werd was mijn eerste gedachte dat ik mijn leven aan Jezus moest geven. Meteen ging ik bidden: ´Jezus ik geef mijn leven aan U, red mij, verlos mij, ik beloof dat ik mijn leven verander.´ 

Bekeren tot God
Ik had met mijzelf afgesproken dat ik zondag naar de kerk zou gaan om mij te bekeren tot God. Maar ik was niet gegaan. Inmiddels had ik al mijn cd´s van 50 Cent en Snoop Dogg weggegooid in de prullenbak. Die donderdag in diezelfde week was ik op koopavond in de stad aan het chillen met jongeren. Voordat ik naar de stad ging had ik gebeden: ´God, open alstublieft de ogen van de jeugd net zo als U mijn ogen geopend heeft.´ Ik bad voor hun redding.

In de stad kwam een groep mensen van de Berea kerk naar ons toe. Ze waren aan het evangeliseren en aan het bidden voor mensen. Ik was super enthousiast omdat ik het zag als een verhoring van mijn gebed. Ik liet ook voor mij bidden en zei dat ik aankomende zondag naar de kerk zou gaan om mijn leven aan Jezus te geven. Een mevrouw zei: ´Je hoeft niet te wachten tot zondag we kunnen nu ook samen bidden en je leven geven aan Jezus.’ We baden het zondaarsgebed en zij ging weer verder bidden voor andere jongeren. 

‘Ik voel het!’
Plotseling riep ik ´Ik voel het! Ik voel het!´. Ik wees met mijn vinger boven op mijn hoofd. Ik voelde een stroming van olie uit de hemel neerdalen op mijn hoofd. En van binnen voelde ik dat ik gevuld werd. Ik voelde me heel licht van binnen en ook heel blij en vredig. Die mevrouw kwam naar me toe en zei:´Je bent nu mijn broeder.’ En gaf mij een dikke zoen op mijn voorhoofd. Ik was zo blij. Iemand merkte dat op en vroeg: ´Heb je een vriendin ofzo?´ Maar het was Jezus!

God heeft van mij een nieuw mens gemaakt! Sommige mensen en zelfs vrienden waren cynisch en gaven mij niet lang, of durfden zelfs te wedden dat ik weer terug zou vallen in mijn oude leven. Iemand vond mij zelfs nep en wilde mij op straat in elkaar slaan. Maar mensen weerhielden hem daarvan. Alle demonische aanvallen die daarop volgden kon ik binden in de naam van Jezus en nu heb ik er geen last meer van. Ik ken mijn autoriteit in Jezus en de demonen erkennen dat!

Nabijheid
Vanaf toen ging ik elke dag met God praten en ik ervoer Zijn nabijheid zo sterk. Ik weet nog dat ik alleen liep in de avond langs het water. Ik was verdrietig want mensen begrepen mij niet. Ik bad: ´Vader, stuur Jezus om mij te troosten.´ Toen zag ik een wit licht verschijnen naast mij en ervoer ik een warmte over mij heenkomen en diep binnen in mij een vrede.

Ik was 19 toen ik tot bekering kwam. Inmiddels ben ik 32 jaar. Ik ben negen jaar getrouwd met mijn gezegende vrouw en samen hebben we vijf kinderen. Ik heb het voorrecht gehad om 2,5 jaar in Ghana te dienen onder de bediening van Dag Heward Mills waar ik ook veel mooie verhalen over te vertellen heb. God is echt goed geweest voor mij en nog steeds. 

Ik heb in mijn leven door de kracht van God mensen tot bekering zien komen. Ik heb in de kerk en bij mensen thuis demonen uitgedreven. Ik heb vele mensen aangeraakt zien worden door de kracht van de Heilige Geest en hun genezing zien ontvangen. God is echt goed! 

Door mijn getuigenis wil ik laten weten dat Jezus nog steeds dezelfde is. Hij is niet veranderd! Hij zet nog steeds mensen vrij en verandert levens! En ook vandaag de dag worden er dagelijks mensen veranderd, gered en bevrijd door Jezus. Hij gebruikt simpele en eenvoudige mensen zoals jij en ik om het goede nieuws van Jezus en het koninkrijk van God te verkondigen met kracht en demonstratie van de Heilige Geest! 

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen