Cees Klepper is sinds vrijdag aan het vasten: “Het intensiveert mijn gebed sterk”

In deze tijd van ‘De Terugkeer’ zijn grote groepen in Nederland aan het bidden en vasten. Zo ook Cees Klepper van Huis van Gebed ‘Streams’ in Nijkerk. Hij vertelt hoe ze bijdragen. “Nijkerk staat bekend om de Nijkerkse beroering, we bidden steeds: ‘Heer, kom opnieuw met Uw Geest.’”

Het huis van gebed in Nijkerk bestaat nu drie jaar, waarbij er veel gebeden wordt voor Nederland. “Nijkerk is natuurlijk een mooie omgeving, met een bijzondere geschiedenis van een opwekking die hier plaatsvond. Qua gebed focussen we ons vooral op Nederland. Ons diepste verlangen is dat God weer een beweging geeft zoals hier in de geschiedenis plaatsvond.”

“Te midden van veel narigheid, is dat een heel hoopvol geluid. Ons verlangen is dat het iets uitwerkt. Dat roepen we uit naar God.”

“Het is prachtig om te horen hoe er zoveel mensen zich aansluiten bij de Terukeer. Te midden van veel narigheid, is dat een heel hoopvol geluid. Ons verlangen is dat het iets uitwerkt. Dat roepen we uit naar God.”

Dichterbij God
Het gebedshuis in Nijkerk heeft elke dag gebedssamenkomsten, waar rond de tien mensen per dag komen. Hij vertelt hoe het eraan toe gaat. “Als leidraad nemen we psalm 27, waar we een paar verzen uithalen en een korte overdenking geven. Verder is het vooral de methode die David ook toepaste: zingen en bidden, steeds afgewisseld.” Op de website staan de gebedstijden.

Zelf doet Cees ook al sinds vrijdagavond enthousiast mee met het vasten. “Het bevalt erg goed en het valt me ook erg mee. Ik heb weleens langere tijden gevast, dus het is niet voor het eerst. Maar het intensiveert mijn gebed. Ik ervaar God dichterbij, dat is geweldig.”

Bekijk hier ook het live verslag van de dienst van gisteren:

Huis van gebed Streams in Nijkerk

Ik schuif aan bij een gebedsbijeenkomst van het Huis van Gebed (Streams) in Nijkerk. Dit is een plek met een bijzondere geschiedenis van verootmoediging, berouw en opwekking. In 1749 werden mensen aangeraakt door de Heilige Geest, en vanuit heel Nederland werden mensen naar deze plek getrokken. De opwekking heeft naam gemaakt als de “Nijkerkse beroeringen”.

Posted by De Terugkeer Nederland – The Return on Wednesday, September 23, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen