Celine vluchtte voor zichzelf, totdat ze aangeraakt werd door Jezus

Celine Eilander (16 jaar) komt tot geloof nadat ze op straat wordt aangesproken door een groep jonge evangelisten. “Terwijl ze me een filmpje lieten zien, werd ik geraakt door wat er werd gezegd. Ik voelde me helemaal warm worden: ik werd overspoeld door Gods liefde voor mij.”

Celine is christelijk opgevoed en ging met haar ouders vaak naar de kerk. Maar in haar tienerjaren haakte ze af: “Ik vond het saai in de kerk, het duurde lang en de preken sloten niet aan op waar ik mee bezig was. Bovendien had ik veel vragen over God, vooral of Hij eigenlijk wel bestond.” In die tijd was Celine heel onrustig: “Ik werd gepest en voelde me onzeker en ongelukkig. De gevoelens van pijn en eenzaamheid maakten dat ik op de vlucht ging. Ik wilde constant bezig zijn en weg zijn met anderen. Ik dacht dat ik daar rust in kon vinden.”

“Ik was opeens helemaal vol van Jezus en God. Ik wist dat Hij bestond en kon niet stoppen met praten over Jezus.”

Alles wat je zoekt is te vinden in Jezus

Op een avond was ze met vriendinnen van school op stap in het centrum van Wezep. Ze hadden al wat gedronken toen er een auto aan kwam rijden met een groepje jongens erin. Ze begonnen vragen te stellen: ‘Geloven jullie ergens in? Hebben jullie wel eens van God gehoord? “Mijn vriendinnen probeerden me weg te trekken, maar ik liep naar de auto toe: Ik was ontzettend nieuwsgierig.” De jongens raakten met haar in gesprek en lieten haar een filmpje zien, waarop Jelmer Visscher spreekt over hoe God je leven vult. “Hij zei dat je niets kunt vinden in drank, drugs of seks. Maar alles wat ik zocht, is te vinden in Jezus.” Ook de rust waar Celine zo naar verlangde. “De woorden raakte me: Ik voelde me helemaal warm worden, ik werd overspoeld door Gods liefde. Het voelde alsof Hij naast me stond en zei: ‘Kom bij Mij!’”

Ondertussen hadden de vriendinnen van Celine de politie gevraagd om een einde te maken aan het gesprek. Nadat ze met de jonge evangelisten hadden gesproken, overtuigden ze de meiden ervan dat de jongens het goed bedoelden en dat ze iets goeds aan het doen waren. “Mijn vriendinnen wilden het niet geloven, maar ik wist dat het waar was: ik geloofde in hun God.” 

Onderweg naar huis kon Celine haar mond dan ook niet dicht houden: “Ik was opeens helemaal vol van Jezus en God. Ik wist dat Hij bestond en kon niet stoppen met praten over Jezus. Ik zei: ‘Ga geloven in God!’ En ‘Jezus bestaat!’ Zo vaak dat ze er gek van werden.” 

“Ik voelde de Heilige Geest: mijn lichaam werd gevuld met warmte en er kwam een windvlaag over me heen.”

De hele middag in tranen

Via Instagram lukte het Celine om in contact te komen met de jongens. Een deel van hen nodigde ze bij haar thuis uit haar te vertellen over Jezus. “Jelmer had zijn gitaar bij zich zodat we konden aanbidden en we baden samen. De hele middag was ik in tranen: ik was zo enorm aangeraakt!” Tijdens die middag gaf Celine haar leven aan Jezus. “God had bevestigd dat Hij bestond. Ik moest Hem in mijn leven hebben!”

Drie weken nadat ze haar hart aan Jezus had gegeven zou Celine zich laten dopen. De nacht ervoor kreeg ze een droom van God: “Ik zag Jezus naar me toe komen en voor me staan. Hij had zijn hand naar me uitgestrekt. Hij nodigde me uit om bij Hem te horen, een bevestiging van mijn keuze om me de volgende dag te laten dopen.” 

Toen het moment van haar doop aanbrak, tijdens het event ‘Jesus 2022’, voelde ze zich enorm geliefd door God. “Ik voelde de Heilige Geest: mijn lichaam werd gevuld met warmte en er kwam een windvlaag over me heen. Ik werd door Hem aangeraakt en was helemaal in tranen. Ik was zo ontzettend blij!” 

Rust

Over haar onrust vertelt Celine dat dit verleden tijd is geworden. “Door God ben ik rustiger: Hij heeft de pijn en eenzaamheid weggenomen. Nu hoef ik niet meer op de vlucht te zijn door mezelf constant bezig te houden. Heel af en toe voel ik me wel eens onzeker worden. Dan bid ik of God dat weg wil halen en dat doet Hij dan.” Celine gelooft dat God je leven kan veranderen: “Hij heeft een plan voor jou en mij.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen