Channah Hewitt zingt bij sponsorgala voor christelijk onderwijs aan kansarme kinderen

Maandagavond trad de Nederlandse zangeres Channah Hewitt op bij het Children Asking GIDSnetwerk Gala 2021. Ze bracht liederen ten gehore als ‘The blessing’ en ‘His eyes are on the sparrow’. Daarbij werd ze begeleid door de bekende pianist Jan Willem van Delft.

De jaarlijkse gala-avond had als doel de stichting Children Asking financieel te sponsoren. Children Asking biedt een menswaardig bestaan en kwalitatief hoogstaand christelijk onderwijs aan kinderen in risicogebieden in Latijns Amerika, Azië en Afrika. Internationaal bekend (voormalig) kunstenaar Eric Visser richtte de stichting op in 2003. Recent publiceerde Revive een artikel over zijn bijzondere levensverhaal en het ontstaan van de stichting.

Dubbel zoveel
Officieel was het de bedoeling dat de gala-avond in 2020 al gehouden zou worden, maar door de uitbraak van de pandemie kon het destijds niet doorgaan. Toch liet de organisatie het er niet bij zitten en kondigde dit jaar op haar website aan: “We houden niet alleen het onderstaande, in 2020 gecancelde, programma aan, maar doen er nog een schepje bovenop. Dubbel zo veel gasten, dubbel zoveel muzikale omlijsting en dubbel zoveel kinderen aan een goede toekomst helpen.”

Gastheer van de avond was tv-presentator Jan van den Bosch. Ook voormalig minister-president Balkenende was aanwezig. Hij hield een toespraak en vertelde hoe degelijk onderwijs voor kansarme kinderen hem na aan het hart ligt.

Het sponsorgala vond plaats in Leusden in een gebouw van AFAS. Het softwarebedrijf had haar locatie gratis ter beschikking gesteld en zorgde daarnaast o.a. voor een driegangen diner. Aan het einde van de avond was er een veiling.

Eric Visser vertelt verheugd te zijn over het resultaat van de avond. Door de pandemie leek het ondersteunen van de kansarme kinderen eerst niet mogelijk te zijn geweest. Maar dankzij een positieve insteek van de organisatie en doorzettingsvermogen werd het  een bijzonder vruchtbare avond. “Met € 115.777,- opbrengst hebben we die van 2019 bijna zien verdubbelen”, aldus Visser.

Children Asking
Het onderwijs dat Children Asking kansarme kinderen aanbiedt, is gebaseerd op christelijke normen en waarden. Die waarden worden niet alleen in theorie overgebracht. Medewerkers ontvangen training om die normen en waarden ook in hun persoonlijk leven uit te leven. Zo krijgen kinderen positieve rolmodellen aan wie ze zich kunnen spiegelen.

In 2014 deed de Erasmus Universiteit van Rotterdam een onderzoek naar de scholen van Children Asking. Daaruit bleek dat hun manier van werken ontzettend effectief is.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen