Chantal werkte als prostituee en hoorde Gods stem: “Tot hier en niet verder”

Chantal had een ongezonde relatie waarin ze ongelukkig was. Ze kreeg een burn-out die later overging in een depressie. Ze raakte zichzelf kwijt, raakte gokverslaafd en belandde later in de prostitutie. Op wonderlijke wijze werd ze door God aangeraakt en keerde Hij haar leven volledig ten goede. Ze vertelt haar getuigenis bij Xpedition Glory.

 “Ik was mezelf totaal kwijt. In de relatie waarin ik zat, waren af en toe momenten dat er een soort lichtpuntje was. Het waren de momenten dat er een uitje naar de gokhal was”, vertelt Chantal.

“Zelf had ik helemaal niets met gokken. Op een gegeven moment merkte ik echter dat je met je verstand op nul een stom spelletje speelde en dat ik dat eigenlijk heerlijk vond. Ik hoefde niet na te denken over mijn problemen, mijn pijn en verdriet.”

Alles kwijt
“Tijdens mijn depressie zat ik al een tijdje in de ziektewet en er werd druk op me uitgeoefend om weer te re-integreren. In die fase gingen we steeds vaker naar de gokhal, waardoor bepaalde rekeningen niet meer betaald konden worden.

De dag dat ik weer begon met werken, moest ik iets inleveren bij de administratie. Op het moment dat ik daar naar binnen liep, zag ik een potje staan waar precies het bedrag in zat dat ik nodig had voor de onbetaalde rekening. In een vlaag van verstandsverbijstering pakte ik het geld en nam het mee.

Wat ik niet wist, was dat er in die fase een intern onderzoek gaande was. Er hingen overal camera’s en ik werd meteen gesnapt. De gevolgen waren heftig. Er is uiteindelijk uit voortgevloeid dat ik alles ben kwijtgeraakt wat ik op dat moment had.

Niet alleen mijn baan, mijn collega’s en mijn vrienden, maar ook mijn huis en mijn relatie. Ik heb een taakstraf gedaan. Niet alleen werd ik op non-actief gezet in mijn werk; ik kon alle aanverwante banen ook niet meer doen.”

Zwarte periode
“Dat was een hele zwarte periode, want ik was al beschadigd, ik zat al in een depressie en ik had heel veel schaamte door wat er allemaal was gebeurd. Ik raakte mezelf kwijt en ik kwam op een punt dat het me allemaal niets meer uitmaakte.

Ik rende steeds meer naar het gokken toe. Daardoor werkte ik mezelf steeds verder de nesten in, want toen ontstonden er schulden.

Ik moest onderhuur betalen bij mensen en zo had ik nog wat rekeningen die gewoon doorliepen. De rekeningen kon ik alleen niet meer betalen, omdat ik het geld vergokte. Op een of andere manier moest ik aan geld zien te komen, maar ik was in mijn toestand niet aan een baan toe.

Toen kwam ik op een punt dat ik dacht: het maakt me echt allemaal niets meer uit, als ik maar gewoon geld verdien. Toen ben ik de prostitutie ingegaan. Dat heb ik zo’n drie maanden gedaan.”

“ik hoorde Zijn stem heel duidelijk. Hij zei: ‘stop. tot hier en niet verder. jij hoort hier niet’.”

‘Tot hier en niet verder’
“Terwijl ik dat werk aan het doen was, kwam er een moment dat God mij riep. Ik hoorde Zijn stem heel duidelijk. Hij zei: ‘Stop. Tot hier en niet verder. Jij hoort hier niet.’ Eerst negeerde ik het, maar het bleef terugkomen: ‘Stop, jij hoort hier niet. Ga weg, ga naar huis.’ Dat was zo indringend, dat ik er eigenlijk bang van werd. Dat kwam heel dichtbij.

In een soort paniekreactie na een aantal keren dat heel indringend gehoord te hebben, heb ik mijn spullen gepakt en ben ik weggegaan.

Ik ben naar huis gegaan en heb mijn spullen in een hoek gegooid. Ik voelde zoveel ontlading. Het was net alsof er een soort bom ontplofte in mij. Alle weggestopte emoties, alle gebrokenheid en alle pijn explodeerde binnenin mij en dat heb ik er allemaal uitgegooid.

Ik heb tegen God geschreeuwd en getierd. Ik heb net zolang geschreeuwd en getierd en geroepen en gescholden totdat ik leeg was.”

Voetstappen
“De hoofdmoot in dat verhaal voor mij was het verhaal van ‘Voetstappen in het zand’. Ik was daar heel teleurgesteld over en zei: ‘Heer, dat voetstappenverhaal klopt voor geen meter. Dat is helemaal niet waar. U heeft me nooit gedragen.

Ik ben steeds dieper gegaan en ben steeds kapotter gemaakt, ik zie niet waar U mij heeft gedragen.’ Ik was daar zo boos en teleurgesteld over. Toen heb ik net zolang geschreeuwd en tranen gehuild tot ik stil werd. Daarna ben ik in slaap gevallen.”

Post
“In de ochtend werd ik wakker en werd er op mijn deur geklopt. Het was de eigenaresse van het huis die mijn post kwam afgeven. Er zat een koker bij zonder afzender erop. Tot mijn grote verbazing zat er een poster in met het voetstappenverhaal erop.

Ik kon het haast niet geloven. Op uitnodiging van mijn moeder ging ik een week later mee naar de kerk. Daar kwam ik een wildvreemde man tegen die ik nog nooit had gezien. Hij kende mij ook niet.

Later bleek dat hij mij die poster had gestuurd in opdracht van God. Hij had van God gehoord: ‘Koop die poster en doe hem daar en daar door de brievenbus’. Dat vond ik wonderbaarlijk. Het is zo’n intense belofte van God, dat het me letterlijk heeft opgetild.”

Alles ten goede gekeerd
“Daar waar ik het vroeger nooit geloofde, voel, ervaar en merk en weet en zie ik ook dat Hij er altijd is voor mij en dat Hij met letterlijk draagt op momenten dat ik het niet meer weet. Ik kan nu uit ervaring zeggen dat het klopt als een bus.

Vanaf dat moment begon mijn zoektocht naar God Zelf. Hij heeft letterlijk alles ten goede gekeerd. Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik geen perfecte persoon, maar zeker een geliefde persoon. Ik ben blij met wie ik ben en zie ik uit naar de toekomst. Ik kan me geen toekomst meer voorstellen zonder God.”

Bekijk hier de video van het getuigenis van Chantal:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen