Charlene verbrak lesbische relatie toen ze God leerde kennen: “we waren gebroken”

Charlene Hong Afat – Angela groeide op zonder vader en kreeg op haar jonge leeftijd te maken met seksueel misbruik. Ze was een gebroken jonge vrouw. Uiteindelijk werd ze verliefd op een meisje in haar klas en ging ze een lesbische relatie aan. “Ik merkte dat juist de gebrokenheid en de ellende die we meemaakten, ons samenbrachten.” Ze vertelt hoe God haar leven veranderd heeft en hoe ze nu een gelukkige moeder van vijf kinderen is.

Charlene vertelt dat het opgroeien zonder vaderfiguur moeilijk voor haar was. “Mijn moeder stond er alleen voor en als klein kind vond ik dat normaal. Mijn vader kwam toen ook nog geregeld langs. Maar hoe ouder ik werd, hoe minder hij kwam. Hij beloofde vaak dat hij zou komen, maar dan kwam hij niet. Dat deed me veel pijn.”

“Op school hadden de meeste kinderen wel een vader. Die gaf hen een cadeautje voor hun rapport of kwam hen ophalen. Ik miste die vaderlijke liefde in mijn eigen leven.”

Op een gegeven moment kreeg Charlene last van een huidziekte. “Ik kreeg witte vlekken op mijn lichaam en voelde me vaak minderwaardig. Ik ging het ziekenhuis in en uit.” Ook kreeg ze te maken met misbruik in haar leven.

“Hij beloofde vaak dat hij zou komen, maar dan kwam hij niet. Dat deed me veel pijn.”

Het bracht veel pijn en teleurstelling in Charlene’s leven. Ze had het gevoel dat niemand voor haar klaarstond. 

Homolevensstijl
Toen ze op het MBO terechtkwam, was haar leven al vol pijn en gebrokenheid. “Ik zat op school en daar ontmoette ik een dame voor wie ik ineens gevoelens begon te krijgen. De gevoelens waren wederzijds. Het was alsof zij de eerste persoon was die écht van mij hield. Toen bouwden we in het geheim een homolevensstijl op.”

“Hoewel we wel in het geheim bij elkaar sliepen, kwamen we er nooit publiekelijk voor uit.”

“We spraken af na schooltijd, gingen wat leuks doen samen of we gingen samen uit. Hoewel we wel in het geheim bij elkaar sliepen, kwamen we er nooit publiekelijk voor uit. Tien jaar geleden was er nog iets meer schaamte om dit onderwerp, meer dan in deze tijd. Het voelde allemaal best wel goed, we hielden van elkaar.”

Boze geesten
Charlene was opgegroeid in de kerk, maar ze had niet het gevoel dat ze met haar gevoelens bij mensen terechtkon. Wel had ze vaak de overtuiging dat haar relatie niet goed was.

“Op een gegeven moment was ik thuis en mijn moeder zat tv te kijken. Daar kwam een fragment voorbij van een homoseksueel iemand die bevrijd werd van boze geesten. Die persoon begon zelfs over te geven. Toen zei ik tegen mijn moeder: ‘Je mag toch wel leven als een homo?’ Toen zei mijn moeder dat het niet oké is. Ik voelde ook dat ik ermee moest stoppen, maar ik had angst om mijn vriendin los te laten.”

“Ik ging met veel homo’s en lesbiennes om en ik merkte dat we allemaal een verleden hadden. Geen één van hen had geen verleden met misbruik, of vaderloosheid.”

“Ik ging met veel homo’s en lesbiennes om en ik merkte dat we allemaal een verleden hadden. Geen één van hen had geen verleden met misbruik, of vaderloosheid. Je merkt dat mensen daardoor hun identiteit kunnen kwijtraken. Alle nare dingen die we hadden meegemaakt brachten ons bij elkaar. Het maakte ons één. Ondertussen was er wel veel ruzie en jaloezie. Ik werd er depressief van en het ging niet meer. Onze relatie ging toen uit.”

Genezing
Charlene liep ondertussen nog steeds met haar huidziekte en toen evangelist Jan Zijlstra in haar woonplaats Hoorn kwam bedienen, was het voor haar een aanleiding om daarheen te gaan voor gebed. “Ik ging erheen voor genezing, maar mijn huid genas niet. Tegelijkertijd bad hij wel tegen een geest van toverij. Ik merkte van binnen hoeveel dat gebed veranderde in mij. Na die dienst kreeg ik een verlangen om terug naar God te gaan.”

Uiteindelijk keerde ze zich niet meer van het evangelie af en kwam ze bij een krachtige kerk terecht, die niet voor niets Powerhouse Ministries heet. “Daar heb ik de Heer echt krachtig leren kennen en heb ik diepe bevrijding meegemaakt. Mijn leven is sindsdien erg veranderd. Ik ben tien jaar geleden getrouwd en ik heb nu vijf kinderen. We hebben in ons huwelijk veel strijd gehad en ik moest nog zoveel verwerken. Maar ondertussen deed God een diep werk.”

“Ik ben ook vrijgezet van een mannelijke geest, die mijn identiteit door de war schopte.”

“We hebben gebeden en gevast en ik heb veel bevrijding gehad. Ik ben ook vrijgezet van een mannelijke geest, die mijn identiteit door de war schopte. Door die geest had ik ook veel boosheid en agressie in mij, ik gooide zelfs spullen in huis kapot. Het was echt een demon. Inmiddels is alles zo anders geworden. De vrede is terug.”

Grote verandering
Charlene vertelt wat ze mensen zou adviseren die tegen dezelfde problemen aanlopen als zij deed. “Ik zou adviseren om je gedrag te onderzoeken: waarom gaan dingen niet goed? Zijn er dingen in je kindertijd gebeurd die dit veroorzaken? Misschien komt het door het gemis van een vader, of door een ander probleem. Het is ook belangrijk om een goede gemeenschap te zoeken waar je je thuis voelt en waar je kunt praten over je problemen.”

Het heeft in Charlene’s leven veel veranderd. “De liefde van God heeft zoveel in mij veranderd. Ik heb al het slechte en negatieve uit mijn verleden los kunnen laten en ik ben getrouwd met een fantastische man. Ondanks mijn proces bleef hij altijd lief en geduldig en bleef hij voor me bidden. Daar ben ik God heel erg dankbaar voor.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen