China wil vijf ‘illegale sociale organisaties’ uitroeien, waaronder huiskerken

Het Chinese Ministerie van Burgerzaken (MCA) meldt dat China een campagne zal lanceren om de onderdrukking van vijf soorten illegale sociale organisaties – waaronder huiskerken – aan te scherpen.

De campagne heeft tot doel organisaties te sluiten die niet geregistreerd zijn bij de relevante autoriteiten, maar activiteiten hebben uitgevoerd in naam van een sociale organisatie, een particuliere eenheid of een stichting. Organisaties die ondanks hun ingetrokken registratie doorgaan met hun activiteiten, zijn ook een doelwit van de campagne, aldus het ministerie.

China betitelt huiskerken als ‘illegale sociale organisaties’, die niet horen niet bij de toegestane geloofsgemeenschappen die worden overkoepeld door de door de Chinese Communistische Partij.

De nieuwste campagne van de MCA is al begonnen in sommige provincies, zoals Sichuan. Volgens Radio Free Asia publiceerde het Departement van Burgerzaken in Sichuan op 25 maart een lijst van “Illegale Sociale Organisaties” die verschillende boeddhistische en christelijke groeperingen bevat, waaronder de zwaar vervolgde huiskerk Early Rain Covenant Church.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen