Chinese kerkleider bedreigd maar blijft Jezus verkondigen: ”Ons doel is dat de ziel leeft, niet dat het lichaam veilig is”

Een leider van een illegale huiskerk in Chengdu City, China, is meerdere keren opgesloten en geïntimideerd door de politie. Zo is zijn water en elektriciteit afgesloten en wil de overheid hem oppakken. Toch blijft hij Jezus verkondigen, vertelt hij in een versleutelde boodschap: ”Ik ben niet bang voor het onderzoek van de overheid. Als ik opgepakt word dan zij het zo.”

Gianni, niet zijn echte naam, leidt een ondergrondse kerk. Doordat China sterke communistische regels heeft, is zijn kerk verboden. China heeft wel een Protestantse kerk: de Patriottische Drie-Zelf Beweging. Alleen wordt deze kerk onderworpen aan de regels van de Communistische partij. Om legaal te kunnen zijn, moet de kerk strenge regels volgen, zoals het veranderen van de boodschap. Als christenen zich hier niet aan houden, dan wordt een kerk illegaal.

Gianni is dus zijn leven niet zeker. Toch laat hij zich niet intimideren: ”Ik ben niet bang voor het geheime onderzoek van de overheid. Ons geloof is ‘om te belijden met onze mond en te geloven in je hart’, te vertellen over Jezus Christus. Het is niet de kerks verantwoordelijkheid en we hebben ook helemaal niet de capaciteit om het onderzoek tegen te gaan. Wij zijn een gemeenschap van Gods kinderen, geen spionnen. Ons doel is dat onze ziel leeft, in waarheid, vrijheid en vreugde, niet dat ons lichaam veilig is. Ik zal het Evangelie blijven verkondigen en nieuwe broers en zussen blijven discipelen. Als ik afgevoerd word, dan zij het zo. Niets kan ons ooit scheiden van de liefde van Christus.”

Laten we bidden voor onze broers en zussen in Christus en in het bijzonder voor Gianni.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen