Christelijk conservatieve website LifeSiteNews permanent verbannen van Facebook

LifeSiteNews, een conservatief christelijke nieuwssite, is permanent verbannen door Facebook vanwege het herhaaldelijk schenden van het beleid met betrekking tot COVID-19, zo meldt CBN News.

Een Facebook-woordvoerder heeft afgelopen woensdag de verwijdering van LifeSiteNews bevestigd aan Religion News Service: “We hebben deze pagina verwijderd wegens herhaaldelijke schending van ons COVID-19-beleid.”

Facebook vertelde LifeSiteNews dat hun pagina was verwijderd in overeenstemming met het beleid om accounts te verwijderen die “vaccin-ontmoedigende informatie” op het platform verspreiden. Het zou de site ook hebben beschuldigd van het publiceren van “valse informatie over COVID-19 dat zou kunnen bijdragen aan lichamelijk letsel”.  

Facebook haalde een artikel aan dat op 10 april 2021 was gepost, met de kop “COVID-vaccins kunnen voor sommigen dodelijk zijn.” Het artikel blijft op de LifeSiteNews-website staan.

Vrijheid van meningsuiting

Rebekah Roberts, marketingdirecteur van LifeSiteNews, omlijst de beslissing van Facebook als “weer een geval waarin Big Tech de vrijheid van meningsuiting op hun platform het zwijgen oplegde”.

“Facebook heeft elke stem het zwijgen opgelegd die tegen hun overtuigingen en agenda ingaat”

“Facebook heeft elke stem het zwijgen opgelegd die tegen hun overtuigingen en agenda ingaat,” aldus Roberts. “Onze LifeSiteNews Facebook-pagina is verwijderd, simpelweg omdat we rapporten hebben gedeeld van artsen, verpleegkundigen, deskundige onderzoekers en zelfs de voormalige Pfizer VP die zich uitsprak tegen de COVID-vaccins.” 

CBN News melde in februari al dat YouTube LifeSiteNews ook permanent heeft verbannen voor het delen van video’s. Alle pro-life video’s zijn verwijderd. LifeSiteNews had meer dan 300.000 volgers op het kanaal.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen