Christelijk gezin met acht kinderen in TV-programma Een Huis Vol: “We bereiken een miljoen mensen met het geloof”

De familie Jellies uit Tollebeek heeft acht kinderen en zijn voor de tweede keer te zien in een programma-reeks van ‘Een Huis Vol’. Naar dit programma kijken een miljoen mensen en de familie draagt hun geloof ook uitvoerig uit.

Johan Jellies, de vader van het gezin, ziet Een Huis Vol vooral als een kans, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Wij hebben hierdoor een mooi filmverhaal van ons gezin, met beelden van alledaagse dingen. Wie heeft nou zoiets? Over dertig jaar is iedereen ons vergeten, maar kijken wij nog eens naar die film van vroeger met onze kleinkinderen.’”

Miljoen kijkers
Het programma is ook een mogelijkheid het geloof uit te dragen. “Dat kan een dominee in een kerk met 500 mensen, maar ook via ons in een programma met een miljoen kijkers.’’ 

“Dat kan een dominee in een kerk met 500 mensen, maar ook via ons in een programma met een miljoen kijkers.’’ 

Geloof is belangrijk voor het gezin. “Dat staat op de eerste plaats”, zegt Johan. “Geloof lijkt zo simpel, maar is zo veel meer. Het zit in niet de stenen van een kerkgebouw, maar in je hart. Het biedt rust en houvast, troost in moeilijke tijden. Hulp vragen kan ook. Als ik opsta, kijk ik elke dag naar boven en zeg ik: dank u wel.’” Geloven uit vrije wil, daar gaan ze voor bij hun kroost. Janneke: “Want verplichten, dat werkt niet.’”

Klik hier om het hele verhaal over de familie te lezen in het Eindhovens Dagblad.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen