Verkiezingsdebat ‘christelijke leiders’: CU maakt breekpunt van voltooid leven

In het ND-verkiezingsdebat kruisten CDA, CU en SGP de degens en brachten naar voren wat hun verschillen zijn. Dat zit hem bijvoorbeeld in de samenwerking met Forum voor Democratie, wat de SGP niet uitsluit.

Van der Staaij vertelde wel dat hij soms zijn bedenkingen heeft over de partij. “Zo bepleitte de FVD-leider Thierry Baudet ervoor om in de coronacrisis alle kerken te sluiten. Daarbij steunde FVD met PVV en andere partijen een motie om de beraadtermijn van vijf dagen uit de Abortuswet te halen”, zegt hij.

Prostitutie
Ook het thema prostitutie kwam voorbij, waarbij CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra verklaarde dat hij nog niet een Zweeds model wil invoeren, waarbij degenen die prostituees bezoeken strafbaar zijn. Eerder wilde het CDA dat wil, maar Hoekstra draaide dat terug.

“Er zijn nog te veel vragen over de vraag of dit Zweedse systeem werkt. Volgens de CDA’er pakt het niet in alle landen even goed uit. Pas als uit onderzoek blijkt dat dit effect heeft, willen we het ook in Nederland invoeren.”

Voltooid leven-wet
ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers legde uit waarom hij van invoering van de voltooid leven-wet wel een breekpunt maakt bij een nieuwe formatie. “Dat is een kwestie van ‘zwart-wit’. De ChristenUnie kan de verantwoordelijkheid voor invoering ervan niet dragen”, aldus Segers.

Bekijk hier het volledige debat.

.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen