Christelijke collega’s starten #IKBIDVOORRUTTE: “Ze kunnen wel wat hulp gebruiken”

Collega’s Bram en Arnold zagen hoe de coronamaatregelen veel verontwaardiging opriepen bij christenen en besloten met een positief alternatief te komen: een instagrampagina onder de naam #IKBIDVOORRUTTE. Zo willen ze een constructieve bijdrage aan gebed voor de overheid én eenheid onder christenen, vertelt Bram tegenover EO BEAM.

Hij vertelt: “Ik kan me voorstellen dat we er niet altijd mee eens zijn; dat we er niet blij van worden en de situatie graag anders zien, maar boos worden is niet de oplossing. In 1 Timotheüs 2 staat dat we mogen bidden voor onze overheid zodat we als christenen vrij ons geloof kunnen belijden. Dat is onze taak en daarom hebben wij #ikbidvoorrutte opgezet.”

Eenheid onder christenen
Bram gelooft dat als we samen de handen ineenslaan om voor de overheid te bidden, dat het ook eenheid brengt onder christenen. “We zijn het misschien niet allemaal met elkaar eens, maar ik denk dat de overheid wel wat hulp kan gebruiken. Gebed kan mensen met elkaar verbinden en we hopen op die manier meer eenheid te creëren tussen christenen.”

Hij besluit: “Wat hier nog uit voortkomt zien we allemaal nog wel, maar laten we in ieder geval onze handen wassen, vouwen en bidden. Bid je mee?”

Klik hier om het hele artikel van BEAM te lezen.

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Familie Toet traint Nederlandse christenen in Braziliaanse sloppenwijken: “Sommigen zien voor het eerst een wonder gebeuren”

Evangelisten Johan en Brenda Toet verblijven sinds 2016 een deel van hun leven in Brazilië. Terwijl ze zelf veel gezinnen helpen en...

Hoe een Utrechtse straatevangelist Elda uit een gitzwarte periode hielp komen

Elda Celaj maakte in april 2019 iets verschrikkelijks mee: haar vriend stapte uit het leven. Het was een harde klap voor haar...

Openluchtdienst in Nunspeet vanuit de hele regio bezocht

In Nunspeet verzamelden zich zondagavond meer dan tweehonderd mensen voor een grote openluchtdienst onder leiding van Hans Maat. Met behulp van vuurkorven...