Christelijke huisarts zet actie op om Afghaanse vluchtelingen welkom te heten

Deze week zijn in Harskamp zo`n 1000 mensen uit Afghanistan aangekomen. Hals over kop hebben ze hun vertrouwde omgeving moeten verlaten en zijn ze neergestreken in een land dat hen volkomen vreemd is. Ze zijn ontheemd en vermoeid. 

Huisarts Lydia ten Napel wil samen met haar man Olaf (die als voorganger verbonden is aan de VEZ kerk in Zwolle) iets doen. Sinds tweeëneenhalf jaar werkt Lydia als huisarts op een AZC en nu is ze ook als dokter verbonden aan de nieuwe tijdelijke locatie in Harskamp. Lydia vertelde ons dat er zo`n 300 kinderen op de legerbasis van Harskamp zijn, zonder iets leuks om mee te spelen. Samen met veel Nederlanders hoopt ze hen een hart onder de riem te steken.  

Het idee is eenvoudig: alle Afghaanse kinderen welkom heten met een rugzakje, gevuld met leuke spulletjes: een kleurboek, stiften, een knuffel, wat lekkers… Ook worden er ballen gekocht, goaltjes en wat er ook maar mogelijk is met het bedrag dat we samen bij elkaar brengen. 

Handen en voeten aan je geloof
De goede doelen organisatie New Day Impact heeft besloten om als partner aan te haken in dit initiatief en mee te denken over wat er gerealiseerd kan worden. Olaf en Lydia vertellen: ‘Wat is het mooi hoe God werelden samenbrengt, wanneer je beschikbaar bent voor Hem. Handen en voeten geven aan je geloof, op een manier die bij je past, dat is toch waarom we hier op aarde zijn?’

Help jij ons mee? Super fijn, want samen bereiken we meer! Open de link en haak aan met een klein bedrag! Namens de kinderen van Afghanistan bedankt!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen