Tweevoudig Olympisch kampioene in emotionele video: “Mijn relatie met Jezus is aanstootgevend voor mensen”

De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin die dit jaar bij de Olympische Spelen twee keer een gouden medaille won, deelde onlangs een eerlijke video op haar Instagram. Daarin vertelde ze geëmotioneerd hoe mensen om haar heen totaal anders op haar prestaties hadden gereageerd dan ze had gehoopt. Ze vertelde dat “je alles goed kunt doen en het nooit genoeg zal zijn. Er zal altijd iets zijn wat niet goed genoeg is in de ogen van mensen.”

“Dit seizoen is zo’n geloofstest voor mij geweest. Zelfs op een moment dat ik alles om mezelf had kunnen laten draaien, gaf ik de eer aan God.” De 21-jarige vertelde dat ze God de eer wil geven en een goed voorbeeld voor mensen wil zijn. “Maar mensen wijzen de waarheid af. Ik weet dat ze niet mij afwijzen, maar Jezus in mij.” Toch doet het haar pijn dat ze zoveel kritiek krijgt, ondanks haar prestaties.

 “Ik ben zo dankbaar dat ik een relatie met God heb. Als ik dat niet zou hebben, zou ik nu denk ik doorgedraaid zijn. Er zijn zoveel dingen die ik niet begrijp over de wereld en sport, over onze cultuur. Er zit geen logica in. Ik praat niet slecht over mensen, kraak niemand af, maar het lijkt wel of ik niets kan doen waardoor mensen niet beledigd raken. Ik kan alles goed doen en alles op de goede manier zeggen. Maar mensen raken nog steeds beledigd.

Goedkeuring van mensen
Daarom ben ik zo dankbaar dat ik niet meer voor de goedkeuring van mensen leef. Vroeger zou ik er op momenten als deze wel drie weken vanaf zijn. Ik begrijp niet waarom mijn familie en beste vrienden niet blijer voor mij waren. Ook supporters lijken altijd wel een punt van kritiek te vinden.  Het lijkt wel of er nooit een moment komt dat ik even kan ademhalen en genieten. Ik ben zo blij dat ik niet meer afhankelijk ben van de goedkeuring van mensen. Anders zou mijn tank nu helemaal leeg zijn.”

“Het perspectief te weten dat dit alles niet uitmaakt, is levensveranderend. Wij zijn er niet voor gemaakt om zo beroemd te zijn en zoveel gewicht te dragen. De Enige Persoon Die sterk genoeg is om dat te dragen, is Jezus.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen