Christelijke voetbalclub Achilles laat kerk zingen op hun grasveld

Hoewel voetbalvereniging Achilles uit Enschede niet meer zo sterk verweven is met de gereformeerde kerk als vroeger, staan ze nog steeds te boek als christelijke voetbalclub. Toen de christelijk gereformeerde kerk Enschede zondag een locatie zocht voor samenkomsten, schoot Achilles direct te hulp.

Afgelopen zondag was het een speciale dienst voor de CGK in Enschede. Zes jongeren deden geloofsbelijdenis. Daar waren 250 mensen aanwezig.

Zingen
“Zeker als jongeren geloofsbelijdenis doen, willen de mensen tijdens de dienst graag zingen. Maar dat kan vanwege de coronamaatregelen niet in de kerk. Daarom zijn we voor deze speciale gelegenheid op zoek gegaan naar een andere locatie”, vertelt dominee Dik Dunsbergen tegen de krant De Stentor.

De link was vrij makkelijk gelegd, aangezien een aantal jongeren van de kerk bij Achilles voetbalt. De club was enthousiast en regelde zelfs een groot podium voor de kerk, met een kruis erop. Voorzitter Han Deuzeman was geroerd door de dienst. “Het doet me wel wat”, zei hij.

Christelijk
De voetbalclub noemt zich officieel nog steeds cvv Achilles: christelijke voetbalvereniging. Bewust, zegt de voorzitter. “Tot een paar decennia geleden was nog tachtig tot negentig procent lid van de gereformeerde kerk. Tegenwoordig ligt dat percentage op zo’n veertig procent.

“We hechten er als sportvereniging nog steeds aan dat alle leden de christelijke normen en waarden respecteren. Dat staat ook in de statuten”

“We hechten er als sportvereniging nog steeds aan dat alle leden de christelijke normen en waarden respecteren. Dat staat ook in de statuten,” aldus Deuzeman.

De kerk doet ook iets terug voor de voetbalclub. Als tegengebaar mag Achilles in november de algemene ledenvergadering in het kerkgebouw houden van de CGK in Enschede.

Klik hier om het hele artikel te lezen en om foto’s van de dienst te bekijken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen