Christelijke vrouwen starten gebedsmeeting voor Nederland via zoom; iedereen kan zich aansluiten

Femke Helland organiseert samen met wat andere mannen en vrouwen elke zondagavond een gebedsmeeting via zoom. Ze bidden voor de jongere generaties en zijn erg enthousiast. “Het ontstond vrij spontaan, maar we ervaren allemaal een noodzaak om hiervoor te bidden.”

Het idee ontstond spontaan op social media, vertelt Femke. “Carla Veldhuis vroeg zich op facebook af of er online gebedsgroepen zijn die bidden voor de jongere generaties. Toen reageerde Carolyn Ros dat ze het niet kende, maar dat het een mooie aanleiding was om er een te starten. Van het een kwam en ander en zo ontstond er een gebedsgroep die op zondagavond via zoom bidt.”

“Carolyn Ros stelde een zoom-link beschikbaar en toen begonnen we. We zijn gaan bidden voor ons land, voor de jongeren, voor de huwelijken en gezinnen. Eigenlijk alles wat te maken heeft met de generatie die na ons komt. Ik ben een moeder, maar ook in onze kerk hebben we veel tieners, kinderen en (alleenstaande) moeders. We ervaren allemaal een last om hiervoor te bidden.”

“Tijdens de eerste gebedsmeeting waren net de rellen uitgebroken vanwege de avondklok. We hebben voor deze jongeren gebeden en het mooie is dat we konden merken hoe er daarna verandering kwam.”

“Het was heel mooi. We hebben het nu twee keer gedaan. De eerste keer deden er vijf mensen mee, de afgelopen keer negen mensen. We hebben het niet over politiek, maar we willen ons in gebed inzetten voor het land.”

“Tijdens de eerste gebedsmeeting waren net de rellen uitgebroken vanwege de avondklok. We hebben voor deze jongeren gebeden en het mooie is dat we konden merken hoe er daarna verandering kwam.”

Iedereen kan zich aansluiten
Femke benadrukt dat iedereen zich hierbij kan aansluiten – ook mannen. “Het is op zoom, dus daar kun je met veel mensen op samenkomen. Voorlopig doen we het gebed tot halverwege maart, en daarna zien we het wel even.”

Als je je wilt opgeven voor aanstaande zondagavond, dan kun je Femke een mailtje sturen:

femke.helland@gmail.com

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen