Christenen delen evangelie in Breda; twaalf getuigenissen op een rij

Zaterdag ging evangelist Ferry van der Marel samen met twintig andere christenen de straat op in Breda. Ze deelden daar het evangelie met veel mensen en kregen ook veel ruimte om te bidden. We hebben een aantal getuigenissen op een rij gezet.

– Een jongeman vertelde in een psychose te zitten. We mochten voor hem bidden en gaven hem een Bijbel.

– Iemand van ons kwam nog een vrouw tegen die ze van vroeger kende. Dit was een hele bijzondere ontmoeting.


– Twee jongens kwamen ons tegemoet lopen. Toen we hen vroegen of ze het goede nieuws al hadden gehoord vroegen ze of we deze vraag in het Engels konden stellen. De ene jongen bleek namelijk uit Bulgarije te komen en de andere uit Italië. We kregen een woord van kennis dat één van hen last van zijn knie had. De jongen was stomverbaasd! We spraken genezing uit over zijn knie en deelde het goede nieuws met hen. Ook ontvingen ze een Engelstalig getuigenisboekje.

– Een jong stel zat op een bankje. De jongeman was pas ontslagen en wilde graag een baan. De jongedame had veel meegemaakt. Ze vertelde ook veel last te hebben van nachtmerries. Haar tante had zelfmoord gepleegd en ze ervoer dat de geest van haar tante altijd bij haar was. We legden haar het een en ander uit over de geestelijke wereld en dat deze nachtmerries van de duivel kwamen. Voor beiden mochten we bidden. We deelden ook het goede nieuws en getuigden over hoe God ons leven veranderd heeft.

– Twee jongens vertelden op het gymnasium te zitten. Ze hadden religies bestudeerd op school, maar hadden het goede nieuws nog nooit gehoord. We hadden een goed gesprek met hen en gaven hen een Johannes evangelie mee.

– We spraken met een stel waarvan de vrouw wel gebed wilde. Ze had last van evenwichtsstoornissen. Nadat we genezing over haar uitgesproken hadden in de machtige naam van Jezus Christus ervoer de vrouw direct verbetering. Om het uit te testen probeerde ze op een been te staan. Normaal gesproken lukte dit niet, maar nu wel! De vrouw was stomverbaasd! Hierna konden we het goede nieuws met hen delen.

– In een hele mooie ontmoeting met twee meiden opende één van hen haar hart voor Jezus! Beiden namen een Bijbel in ontvangst! Het bijzondere was dat ze net voor onze ontmoeting een gesprek met elkaar hadden over spiritualiteit. Eén van hen vertelde contact te hebben met haar overleden opa. We legden haar uit dat de tegenstander van God zich vaak voordoet als een overledene van iemand, maar dat dit dus in werkelijkheid een demon is. 

– Ook een man in een scootmobiel opende zijn hart voor Jezus! Door een hersenbloeding was hij verlamd aan de linkerkant. We spraken genezing over hem uit in de naam van Jezus!

– Twee ouderen kwamen aangelopen met hun rollator. We mochten voor hen bidden. Na het gebed liepen ze een rondje en vertelden direct verbetering te ervaren.

– Een groep jongeren was aan het blowen. Ze waren wel christelijk opgevoed, maar deden er niets meer mee. We vroegen hun namen en zochten de betekenis van deze namen op. Hierna kregen we profetische woorden en woorden van kennis. Erg bijzonder!

– Tijdens een goed gesprek met een man baden we voor hem. Tijdens het gebed kwam zijn vrouw aangelopen en wilde haar man weghalen. We vertelden haar dat we voor haar man aan het bidden waren. De vrouw zei: ‘We hebben niets met geloof.’ Haar man antwoordde: ‘We?’ De vrouw liep weg en we konden verder met ons gebed voor haar man. Hij was erg open, maar was er nog niet klaar voor om een keuze te maken.

– Een broeder van ons had een hele leuke manier van God gekregen om het goede nieuws met anderen te delen. Hij deed dit door het weggeven van allerlei soorten gadgets. Deze gaf hij aan de mensen. Bij de gadgets hoorde wel een raadsel. De mensen vonden dit erg leuk en aan het einde van de gesprekken kon er met vele mensen het evangelie gedeeld worden.

Klik hier om nog meer getuigenissen te lezen van wat er zaterdag gebeurde.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen