Christenen organiseren doorlopende openluchtdienst in Bentwoud op Eerste Paasdag (UPDATE 2)

Op een heuvel op Landgoed Bentwoud wordt op de Eerste Paasdag de hele dag een van 8.00 tot 17.00 doorlopende openluchtdienst gehouden.  “Het gaat heel ontroerend zijn”,  zegt organisator Roland Jaap van der Straaten. Hij vertelt wat er staat te gebeuren.

We willen heel veel mensen over de liefde van Jezus vertellen. Daarom zetten we bovenop de heuvel van Landgoed Bentwoud een groot houten kruis neer waarbij het gaat gebeuren. 

Loopt men de heuvel op dan ziet men dat kruis en ziet men even later ook een open graf afgebeeld. Terwijl men de tonen van blije Paasliederen waarneemt ontdekt men dat deze vanaf een groot LED scherm op hen toekomen en kan men, al is het vanwege de maatregelen wel op gepaste afstand van elkaar,  met elkaar zingen en samen God prijzen voor wat Jezus voor ons deed. Zijn leven geven, om ons aan het hart van de Vader te brengen, en omdat Jezus waarlijk is opgestaan uit de dood en leeft willen wij Hem daar op die heuvel in het Bentwoud dankbaar eren en prijzen.

Het zal een doorlopende dag zijn van samenzijn, waar mensen kunnen komen en kunnen gaan wanneer ze maar willen.

Deze dag zal vast een diepe indruk in het hart van de mensen achterlaten; Want, Jezus is waarlijk opgestaan.  Het lied “Op die dag, wanneer we Jezus ontmoeten”  zal ook klinken. 

Lamp branden
“Dat zal veel mensen gaan ontroeren. We willen naast stilstaan bij Pasen ook vooruitzien naar wat komt. Juist in deze tijd zien velen uit naar de beloofde ontmoeting met Jezus en dat is ook wat wij allen willen meegeven.  Wees wakker en waakt; Maak u gereed. Laat uw lamp branden! 

Na het zingen van schitterende liederen en hier en daar een kort woord vanaf het scherm, krijgen de bezoekers een boekje van Herman Boon mee over Pasen. Daarbij zit ook een hartelijke bedankbrief, met de mogelijkheid om contact te op te nemen voor de nazorg.”

Bentwoud

Vorig jaar
Dit is niet de eerste keer dat er een openluchtdienst is op Landgoed Bentwoud. Vorig jaar, op 6 september, was er een openluchtdienst op zondag waar meer dan 200 mensen op afkwamen. “Dat was heel bijzonder, God leidde dat echt.” Dat wilden we weer, vandaar onze inspanningen om samen met velen die willen helpen deze dag te organiseren.

“Via diverse kanalen is deze dag  al onder de aandacht gebracht”.  We zijn benieuwd wat we gaan meemaken en gaan ons best doen om alle bewegingen op het landgoed in goede banen te leiden want we willen natuurlijk wel dat het netjes verloopt”, lacht hij.

Van der Straaten verwacht binnenkort een groei van het aantal huiskerken en kringen in de regio Boskoop en is ook actief met allerlei initiatieven om mensen bij elkaar en daardoor bij Jezus te brengen. Wie daarover meer wil weten, of graag ook wil samenkomen met een groeiende groep andere volgelingen van Jezus kan hem contacten via: straatrj@gmail.com

Adres; Landgoed Bentwoud. Hoogeveenseweg 71. Benthuizen. In de natuur tussen Boskoop en Benthuizen. NB: er zijn géén zitplaatsen. Neem eventueel een klapstoel mee. 

UPDATE 1:
Wegens aanhoudende druk, heeft de gemeente de vergunning ingetrokken. De organisatie van het event gaat woensdagmiddag in gesprek om te kijken wat er wél mogelijk is.

UPDATE 2:
De burgemeester is akkoord gegaan met een doorlopende presentatie van 8.30 tot 12.30 uur van de Paasboodschap via het grote LED scherm.

Tot 17.30 zal de organisatie op de parkeerplaats verblijven om mensen die van de wijziging geen lucht gekregen hebben toch op te vangen met woord en daad (Coffee to Go). “Wie weet gaan we daar de mooiste gesprekken beleven en harten zien opengaan voor Jezus”, zegt Van der Straaten.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen