Christenen verspreiden evangelie in Rotterdam, 5 mensen ‘besmet met het eeuwige leven’

Evangelist Ferry van der Marel ging zaterdag met tien andere ‘dappere strijders’ Rotterdam in om mensen het goede nieuws te vertellen. Uiteindelijk gaven vijf mensen hun hart aan Jezus, vertelt Ferry. Ook waren er veel bijzondere ontmoetingen. Hij zet getuigenissen op een rij.

Met twee Italiaanse mannen hadden we een heel goed gesprek. We mochten voor hen bidden waarna ze de vrede en vreugde van God ervoeren. ‘I can feel it!’, zei een van hen. Hierdoor kwamen ze nog meer open te staan voor het goede nieuws en baden ze een gebed met ons om de Here Jezus uit te nodigen in hun leven! Gegevens werden uitgewisseld voor verder contact.

Er kwam een vrouw in een scootmbiel aangereden. We vroegen waarom ze in een scootmobiel zat. De vrouw vertelde twee beroertes te hebben gehad. We boden haar gebed aan, maar de vrouw had haast. Ze vertelde ons wel dat ze in de ziekenwagen de Here Jezus had leren kennen.

Bijbel
Een man was al vaker aangesproken en had laatst een Bijbel van iemand gekregen. We deelden het goede nieuws met hem en vertelden hem over de keuze die hij mag maken. De man was er nog niet klaar voor, maar God was wel met hem bezig. Met een getuigenisboekje in zijn hand vervolgde hij zijn weg.

We hadden twee ‘healingstationbanners’ opgezet: één Nederlandstalige en één in de Arabische taal. Een Syrisch stel zag de Arabische banner en bleef staan. We vroegen of we iets voor hen konden doen. De vrouw vertelde rugpijn te hebben. We legden haar de handen op en spraken genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Na iedere keer dat we spraken werd de pijn minder en na drie keer gesproken te hebben was de vrouw pijnvrij! Ze vertelden zelf ook gelovigen te zijn.

In een lang en goed gesprek met een vrouw vertelde ze ons last van haar rug en haar heup te hebben. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit in de machtige naam van Jezus. Alle pijn week! De vrouw was erg open en opende haar hart voor de Here Jezus! Hallelujah! Ze gaf haar gegevens om contact te houden. Binnenkort zal ze gedoopt worden en ook mee de straat op gaan.

Twee Arabische jongens ontvingen, na een goed gesprek en gebed, een Bijbel in hun eigen taal.

Hemelse vreugde
Tijdens het bidden voor bevrijding bij een vrouw begon deze te manifesteren en viel ze op de grond. Er kwam een hemelse vreugde over haar waarna ze haar hart opende voor de Here Jezus. Ze bleef nog een tijd bij ons en gaf haar contactgegevens om verder geholpen te worden. Binnenkort zal ze gedoopt worden!

Ook een Poolse man opende zijn hart voor de Here Jezus! De man had veel last van angst en veroordeling. We baden veel en lang voor hem waarna de man zichtbaar opknapte. Hij was erg dankbaar en omhelsde ons. De man gaf zijn gegevens en deze hebben we gegeven aan een broeder die de Poolse taal machtig is, zodat hij goed verder geholpen kan worden.

We hadden een mooie ontmoeting met Saiban. Een jongedame met een moslim achtergrond. Ze was erg geïnteresseerd. We mochten het verschil uitleggen tussen religie en relatie. Haar naam betekent ‘princes’. We vertelden haar dat ze kostbaar is in Gods ogen.

Met een andere moslima mochten we bidden dat God de waarheid zou openbaren.

We hadden nog vele gesprekken, mochten nog voor wat mensen bidden en deelden veel materiaal uit.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen