Christenen VS vasten voor ‘cruciale’ stemming om Republikeinse meerderheid in senaat: “We geloven in wonderen”

Dinsdag is het de tweede verkiezingsdag in Georgia, waar al meer dan drie miljoen mensen hebben gestemd. Welke senatoren gekozen gaan worden, gaat de doorslag geven of de Republikeinen of de Democraten de meerderheid gaan krijgen in de Senaat. Nu komt het laatste zetje om mensen naar de stembus te krijgen.

In het weekend kwamen honderden bijeen in het stadhuis in Georgia om campagne te voeren. Volgens CBN waren hier ook veel Amerikaanse christenen, die betoogden dat Bijbelse waarden verhoogd moeten worden bij de verkiezingen voor de Senaat. De organisatoren moedigden de deelnemers ook aan om te vasten totdat de stembussen sluiten.

Met honderden mensen die de straat op gingen en rond het hoofdgebouw in het centrum van Atlanta cirkelden, zorgden de organisatoren van de gebedsmars ervoor dat mensen begrepen dat dit geen concert of congres was, maar een gebedsbijeenkomst.

“We moeten dat opnieuw doen als land, anders dwalen we af.”

“En we geloven in wonderen”, zei deelnemer Lauren Voyles. “Wij geloven dat Hij de Rode Zeeën scheidde, wij geloven dat de muren van Jericho zijn gevallen omdat gelovigen bij elkaar kwamen, een standpunt innamen en baden, vastten en berouw hadden. We moeten dat opnieuw doen als land, anders dwalen we af.”

“En we verklaren dat deze staat van de Heer is,” zei dominee Garland Hunt die de mars bijwoonde. “We hebben een Bijbelse basis en alleen degenen met Bijbelse waarden of die het dichtst bij Bijbelse waarden liggen, moeten een ambt bekleden.”

Evangelicalen
Hoewel er tijdens de mars geen specifieke kandidaten werden genoemd, bestond de menigte voornamelijk uit evangelicalen die de Republikeinen breed steunen en opkomen voor zaken rondom prolife en de Israëlische soevereiniteit.

Er vinden twee afzonderlijke races plaats: Raphael Warnock vs. senator Kelly Loeffler en Jon Ossoff vs. senator David Perdue. Mochten er één of twee Republikeinen gekozen worden in Georgia, dan is dat genoeg om een Republikeinse meerderheid te behouden. In het geval dat beide Democraten winnen, dan is de Democratische partij in de meerderheid. De komende Amerikaanse president is sterk afhankelijk van de meerderheid in de Senaat.

“Ik voel me erg aangemoedigd door wat er hier in Georgia gebeurt”

“Ik voel me erg aangemoedigd door wat er hier in Georgia gebeurt”, zei de democratische kandidaat Warnock. “We hebben meer dan drie miljoen mensen laten stemmen, omdat ze begrijpen hoeveel er op het spel staat.”

“De radicale, liberale Raphael Warnock is mijn tegenstander, hij is iemand die dit land fundamenteel zou veranderen”, zei Republikeinse senator Loeffler. “Zijn waarden lopen niet in de pas met Georgia.”

Zowel president Trump als Biden zullen vandaag in Georgia zijn om het electoraat te pushen om morgen bij de stembus te verschijnen. Het is duidelijk dat de marges dun zijn en dat elke stem telt.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen